hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Újra nemzetközi kupában indulhatnak a Kék Tigrisek
2023. május 31.
Bronzéremmel és harminckilenc bajnoki ponttal zárta az idényt csapatunk. Mégpedig úgy, hogy a teljes első osztályú mezőnyt figyelembe véve mi kaptuk a legkevesebb – szám szerint 703 – gólt.

Az idény elején egyértelműnek tűnt, az erősítések azért történnek, hogy a csapatunk, egy éven belül, ismét nemzetközi kupában szerepeljen. Valójában könnyebb lenne azt „összeszedni”, hogy kik maradtak, mint azt, hogy kik érkeztek. Minden esetre, két válogatott játékos, Ancsin Gabi és Győri Matyi, Hornyák Bencével kiegészülve továbbra is nálunk játszottak.

Az új igazolások, plusz az utánpótlásból felkerült játékosok viszont gyakorlatilag egy komplett keretet alkottak. Így került hozzánk Topic, Pedro, Peric, Obradovics, Maras, Ubornyák, Ugalde, Vilovski, Székely M., Nagy B., illetve a felnőtt kerethez jött még Pergel, Edwards, Bodnár és Krancz. A változásokról, a bronzéremhez vezető útról és a jövőről Tombor Csaba vezetőedzőnkkel beszélgettünk, akik szintén 2022. nyarán kezdte meg szakmai munkáját klubunknál.

- Hogyan sikerült az őszi „bemutatkozása” a csapatnak és a mesternek?

- Azért igazoltunk ennyi játékost, hogy egy éven belül visszakerüljünk a kézilabda nemzetközi vérkeringésébe. Ez volt az elsődleges cél. Ami ezt nehezítette, hogy egy vadonatúj gárdával, csapatot építve, azonnal eredményesnek kellett lenni. A nyári alapozás jól sikerült. Ősszel pedig a két, legfontosabb rangadót, az FTC és a Csurgó ellen megnyertük, mert a felkészülésből mi olyan tempóval érkeztünk, amelyet a riválisaink nem tudtak felvenni. Ez a két fontos győzelem meghatározónak bizonyult, mint kiderült, még a végső helyezések szempontjából is.

- A folytatással sem volt gond, nem?

- Az őszt jól is folytattuk. A két „naggyal”, azaz a Szegeddel és a Veszprémmel is szoros meccseket vívtunk még idegenben is. Viszont továbbra is rövidnek bizonyult a kispadunk. Különösen, ha valamilyen betegség ütötte fel a fejét a csaptunk háza táján vagy néhányan megsérültek. Persze a srácok ilyen esetekben is hozták, amire éppen képes voltak. Ám a siker egyre nehézkesebben jött össze, hiszen a sok játékperc miatt, a meghatározó játékosainkon jelentkeztek a fáradtság, majd a formaingadozás jelei. De, ha úgy vesszük, a bajnokság ezen periódusát is, egy hibaponttal megúsztuk. Gondolok itt a balatonboglári, NEKA elleni, döntetlenre. Ennek dacára ősszel az elképzeléseink megfelelően alakultak.

- Mire lehetett számítani tavasszal?

- Az idén januári alapozás is kifejezetten hasznosan telt, viszont három játékosunk a világbajnokságon szerepelt, és eléggé kizsigerelten tértek vissza. Ez különösen Pedróról mondható el, akinek nem is volt cseréje a válogatottban. Aztán, ahogy újra együtt voltunk, már jött is az FTC elleni Magyar Kupa „selejtező-rangadó”, de ezt még sikerrel vettük. Így bekerültünk a kupa négyes döntőjébe. Aztán jöttek a bajok – betegségek, sérülések – csőstül. Mindez a Ferencváros elleni bajnokira kulminálódott. Ám Csurgón, magabiztos játékkal, sikerült kiköszörülnünk a csorbát. Itt viszont – hosszú időre - elveszítettük válogatott beállósunkat, Petar Topicot, akinek elszakadt az Achilles-ina. Ettől kezdve egyetlen „felnőtt” beállóssal, Vilovszkival kellett azon a poszton mindent megoldani. Elképzelhetik, hogy ez egy embernek mekkora teher. A kupában aztán a bronzmeccsen az is kiütközött, hogy a mi – szemtől-szemben – nekiesett a „nagy” Veszprémnek, mert be akartak jutni a döntőbe. Legalábbis így álltunk hozzá. A harmadik helyért vívott összecsapáson talán éppen ezért a fáradtság jelei már abszolút tetten érhetőek voltak rajtunk. Alul is maradtunk… Ám még ennek dacára is érthetetlen volt számomra a komlói vereség. Minden esetre, ha elégedettek nem is lehetünk, mert mindig van hová fejlődni, de a harmadik helyünk azért szép eredmény, amelyet egy jó szellemű közösség hozott össze, lelkes szurkolóink támogatásával. Erre a pozitív alapra pedig a jövőben is lehet építkezni. Bízom benne, hogy még tovább tudjuk erősíteni, építeni a csapatunkat.

Az már biztos, hogy Bartucz László (Gyöngyös) és Juhász Ádám (portugál: Benfica) visszaigazolt a Kék Tigrisekhez. Új fiúnak számít Eklemovic Márkó (BFKA-Veszprém), Krakovszki Bence (NEKA) és a japán Yuga Enomoto (Budai-Farkasok).

A tatabányai játékosok egyébként június 26-ig kaptak teljes pihenőt. Ezután egy háromhetes „házi feladat” vár rájuk, hogy a július 17-én kezdődő közös alapozásra fitten érkezzen a társaság. Hét felkészülési meccsre van kilátás úgy, hogy a Kék Tigrisek pályára lépnek a lengyelországi Plock-ban és a franciaországi Dunkerque-ben is. Majd augusztus 25-én, pénteken a Bajnokok Ligája győztes, szintén lengyel Kielce-t fogadja a Tombor-csapat Tatabányán.

-Petrik József-


TABELLA
1. Telekom Veszprém6
2. OTP Bank - PICK Szeged4
3. HSA NEKA4
4. FTC-Green Collect2
5. Dabas KC2
6. MOL Tatabánya KC2
7. Balatonfüredi KSE2
8. Csurgói KK2
9. QHB Eger2
10. CYEB-Budakalász2
11. HE-DO B.BRAUN Gyöngyös2
12. Carbonex-Komló0
13. Fejér B.Á.L.- Veszprém0
14. PLER-Budapest0

« 2023. szeptember »
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Támogatók

© 2023 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30