hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Tigriseink az MKSZ-MSOSZ speciális kézilabda bajnoki fordulóján
2022. december 3.
Ma van a segítséggel élők világnapja. A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és az Magyar Kézilabda Szövetség a sporton keresztül egy befogadóbb társadalomról szóló üzenetet terjeszt mindenki felé.

 

Klubunk teljes mértékben azonosul a mozgalom filozófiájával, mely szerint a sérült emberek is képesek – megfelelő segítséggel – tanulni, ezáltal a társadalom aktív és hasznos tagjává válni, és ezzel párhuzamosan élvezni az élet adta örömöket – a munkában, az emberi kapcsolatokban, a szabadidős tevékenységekben, így a sportban. A sportolás által fizikai, értelmi, szociális és lelki téren egyaránt fejlődnek.

A segítséggel élők világnapja alkalmából Pedro Rodríguez és Székely Marci látogatott ma ki a Földi Imre Sportcsarnokba, ahol a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és az MKSZ közös szervezésében megrendezésre került az MKSZ-MSOSZ speciális kézilabda 2. bajnoki fordulója.

Tigriseink beszélgettek Kanyó Balázzsal, a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség elnökével, aki elmesélte, hogy a „bajnokságban résztvevő gyerekeket, csapatokat, különböző divíziókba rangsorolják. Ez a különleges szabályrendszer (divízió elmélet) megteremti – az állapotuknak megfelelő körülmények között – a siker és győzelem esélyét. A versenyek lebonyolításában közreműködő neves személyek pedig külön megsokszorozzák a siker és az öröm forrását.
Így kifejezetten örültek, hogy Marci és Pedro emelték az esemény fényét a jelen lévő 7 csapat és segítőik számára.

Balázs kiemelte, hogy „a jelenleg 14 csapatos bajnokság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a második szezonja ennek a versenysorozatnak, ahol az MSOSZ-nek és az MKSZ-nek az egyik fő célja, hogy a legjobb válogatottat tudják kidelegálni a berlini játékokra. Ezért kiemelt fontosságú, hogy megfelelő versenyeztetésben részesüljenek ezek a fiatalok az év közben is. A sportértéken túl a szövetségek hatalmas szerepet vállalnak abban is, hogy ezek a sérült gyerekek be tudjanak integrálódni egy olyan rendszerbe, ahol megtapasztalhatják, hogy milyen profi körülmények között edzeni és meccsezni. Ezzel is elősegítve a fejlődésüket.
Figyelemmel kísérve erőfeszítéseiket, lelkesedésüket, küzdeni akarásukat, különleges teljesítményeiket egy küzdelmekkel teli új világ tárul elénk. Lehengerlő, ahogyan az érzelmeik azonnal kiülnek az arcukra, hogy mennyire sportszerűek és alázatosak.”

TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. június »
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Támogatók

© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30