hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
UTÁNPÓTLÁS HÍREK
2022. július 15.
A tarjáni csapataink és értékeltek.

U11 Tarján edző: Gazda-Pusztai Zsolt

A 2021/2022-es szezonra az U11-es korosztály csapata 2021 augusztusban kezdte el a felkészülést, egy viszonylag intenzív "alapozással", ami napi egy reggeli szabadtéren tartott edzéssel indult. A létszámmal és a hozzáállással az elejétől kezdve nem volt baj. A gyerekek lelkesen jártak edzésre. Mivel Tarjánban ez a legkisebb korosztály, ezért ide jöttek a legkisebbek is. Hatalmas különbség volt, mint tudásban az 5-6 éves teljesen kezdő és a már 2-3 évet kézilabda edzésre járó 10 éves gyerekek között. Amivel, még szeptember végéig nem is volt baj. Az edzéseken csoportmunkában, korosztályuknak, tudásuknak megfelelően szétválasztva dolgoztak a gyerekek. Szerencsére olyan sok gyerek járt edzésre, hogy muszáj volt más megoldást találnunk.
Szentner-Kovács Gabriella - aki rengeteg dolgot tesz a tarjáni kézilabdáért is- a segítségemre sietett és a legkisebbeket a szárnyai alá vette.
A heti két edzéssel készültünk. De volt lehetősége a "nagyobb" gyerekeknek, hogy plusz edzésként az eggyel idősebb korosztály edzéseit is látogassák. Szerencsére jó kapcsolatot ápolunk az "anyaegyesület" hasonló korosztályos csapataival is. Ezért havi rendszerességgel tudtunk velük edzőmérkőzést játszani az U8/9 U10 és az U11-es csapatokkal.
A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt bajnokságban is folyamatosan szerepeltünk mindegyik korosztállyal. Szerencsére betegség és/vagy bármilyen más ok miatt egyetlen egy kézilabda mérkőzést sem kellett visszamondanunk.
2 éve ez volt az első olyan szezon amit nem kell megszakítani vagy felfüggeszteni. Ez meg is látszott a gyerekek fejlődésén.

U15 Tarján edző: Suszter László

A Grundfos Tatabánya KC-Tarján fiú U15-ös csapata a második idényét kezdte meg augusztus 3-án a két egyesület együttműködésének köszönhetően Tarjánban. A csapat tagjait a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói alkotják, akik több éve együtt játszanak, azonban a csapat létszáma ez idő alatt csökkent. 3 fő lemorzsolódott, további 4 játékos viszont átigazolt és már Tatabányán edz, közülük egy főt azóta az a megtiszteltetés ért, hogy bekerült az MKSZ Komplex Tehetség Programába.
A szezont 10 játékossal kezdtük meg, a pandémia következtében kimaradó időszak hátrányait igyekeztük behozni az ősszel. Az edzéseken az erőnléti alapozást követően nagy hangsúlyt kapott a technikai képzés, amelyben lemaradásban voltunk. Ennek megfelelően az átadások, kapuralövések minőségének és a cselezőkészség javításán folyamatosan dolgoztunk, sok technikai jellegű egyéni képzéssel. Emellett, a páros illetve a belső posztok kapcsolatainak kialakítása is cél volt.
Az egész szezon közben sok edzőmeccset játszottunk a Tarján SE U15-ös lánycsapatával, amelyek nagyon hasznosnak bizonyultak. A bajnokságban egy erős többnyire budapesti csapatok alkotta mezőnyben szerepeltünk, ahol ellenfeleink fizikálisan és technikailag is előrébb jártak nálunk. Dolgunkat nehezítette a szezon során két tartósabb sérülés, illetve egy főnek a sportorvos nem javasolta a sportolást. A bajnokság alatt részsikereink voltak csak, több alkalommal éppen hogy meg volt a csapatlétszáma. Mindezek ellenére, a játékosok sokat fejlődtek egyénileg és csapat szinten is, azonban sokat kell dolgozni, hogy a kívánt szintre érjenek.
A csapat nevében szeretnénk megköszönni mindkét egyesületnek és az ott tevékenykedőknek az áldozatos munkáját, a szülőknek pedig a támogatást.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/sportol.a.tarjan
 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30