hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Szezon visszatekintés: május
2022. július 12.
Keserédes utolsó hónappal zártuk a szezont.

Sport36-Komló – Grundfos Tatabánya KC 26-32 (12-17)

A második bányász rangadót jobban kezdtük, mint a szezon első összecsapását a Komló ellen. Nagy volt a tempó, kevés hibával játszottunk és ez meg is látszott az eredményen, hiszen csupán kétszer volt döntetlen az állás az egész mérkőzésen, az is 2., illetve a 13. percben csupán. Itt sikerült három góllal elmennünk, még úgyis, hogy emberhátrányba kerültünk. A 23. percben már hattal mentünk, köszönhetően Balogh Zsoltnak is, aki zsinórban négyszer mattolta az ellenfél kapusát. A szünetben már öttel mentünk, nyugodtan várhattuk a második félidőt.

 

A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk. A Komló a 43. percben jött a legközelebb, ekkor négy volt a két csapat között a különbség, de emberelőnybe kerültünk és pillanatokon belül megint hat volt az előny. Ezt követően már nyolccal is tudtunk vezetni, sőt kilenccel is, de a végén egy picit kiengedtünk, probléma azonban nem volt, magabiztosan nyertünk, 26-32-re. Baloghot sajnos „elveszítettük” a második játékrészben és mint kiderült, a szezon további részére is. Zdoliknak nagy napja volt, nagyobbnál nagyobb gólokat dobott a Komló kapujába, de a kapuban Bartucz is brillírozott.

Top gólszerző: Zdolik 8, kapusteljesítmény: Bartucz 18/42 (43%)

 


 

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Grundfos Tatabánya KC 33-31 (13-15)

A három hátralevő találkozóból talán a legfontosabb a Veszprém KKFT ellen várt ránk. Sajnos Fotache és Balogh nélkül utaztunk ellenfelünkhöz, előbbi eltiltását töltötte a Csurgó ellen mérkőzés miatt, míg Balogh a Komló ellen összeszedett sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére. Lényegesen jobban alakult az első félidő, mint a kupában, fej-fej mellett haladtak a felek, folyamatosan változott, ki is vezette a mérkőzést. A 23. percben már néggyel is el tudtunk menni, az öthöz is közel jártunk, de Zdolik lövése a kapufán csattant, itt volt egy háromperces gólcsend, végül a szünetre kétgólos előnnyel mehettünk.

 

A második félidőben egy még keményebb Veszprémet láthattunk, erős védekezéssel és támadásban is előrébb tudtak lépni. A 44. percben ki is tudott egyenlíteni a hazai csapat Vajda góljával, de hamar megint el tudtunk menni három, majd négy találattal is. Sajnos nem mindig tudtuk kihasználni az ellenfelünk üreskapus helyzeteit, ugyanis a Veszprém megint sokszor játszott hét a hat ellen. Az 50. percben még mindig négy volt ez előny, de jött a hidegzuhany. Az 55. percben kissé furcsa módon kiállították Juhászt, majd Vajda és Széles is ki tudott egyenlíteni. Ekkor mi kerültünk emberelőnybe, de nem tudtunk élni vele, az 58. percben 30-30 volt az állás. Stojnic hagyott ki ekkor egy lehetőséget és habár kétes volt a szituáció, elmaradt a sípszó. A nagy sietésben elcseréltük magunkat és emberhátrányba kerültünk. A Veszprém gyorsan meg is szerezte a vezetést, Ancsin nagyot küzdve azonban ki tudott még egyenlíteni, de Hárinak volt válasza sajnos. Az utolsó támadásból azonban nem született gól, így pont nélkül jöttünk el Veszprémből.

 


Sajnos kétszer is elmehettünk volna öttel, de se az első, se a második félidőben nem jött ez össze. Mindig a döntő pillanatban jött a több hiba, a Veszprém pedig kíméletlenül kihasználta ezeket. Ahogy Éles József is mondta a mérkőzést követően, nekik minden sikerült. Így a Veszprém elleni három meccsből, csupán egyen szereztünk pontot.

Top gólszerző: Ancsin, kapusteljesítmény: Bartucz 7/20 (35%)

 


 

Grundfos Tatabánya KC – Kecskeméti TE – Piroska szörp 42-34 (21-15)

Az utolsó hazai találkozónkra készültünk a szezonban, az ellenfelünk pedig a Kecskemét volt. A mérkőzést az ellenfelünk kezdte jobban, azonban gyorsan megfordítottuk az eredményt és nem is engedtük ki a kezükből a vezetést. A 25. percig azonban még nem hagyta magát ellenfelünk, kettővel vezettünk. Ezt követően volt egy gyors rohanásunk és máris hattal vezettünk és a szünetben is ennyi volt az előnyünk. A mérkőzés legjobb pillanata talán az volt, amikor Hornyák Péter hosszú sérülést követően a hetesek erejéig pályára léphetett, szélsőnk pedig háromszor is eredményes tudott lenni.

 

A második félidőben egy kicsit növelni tudtuk az előnyünket, tízzel is vezettünk már a 44. percben, az 53. percben pedig már 11 is volt a különbség. A végén nyolccal tudtunk nyerni a szezon utolsó hazai összecsapásán.

 

Top gólszerző: Ancsin 9

 

 

 

Telekom Veszprém – Grundfos Tatatbánya KC 37-28 (21-14)

A szezon utolsó mérkőzésén már tényleg csak a csodában bízhattunk, hiszen egy Veszprém elleni győzelemmel érhettük el volna az európai kupaindulást jelentő negyedik helyet. Nos, a fiúk be is kezdtek, 2-5 volt az állás a 6. percben, azonban onnantól kezdve érvényesült a papírforma, habár a 14. percben még ki tudtunk egyenlíteni. Ellenfelünk itt hamar hat góllal lépett el, a szünetben pedig héttel vezettek a hazaiak.

 

A második játékrészben már 11 is volt a kettő csapat között a különbség, de a csapatunk néhol gyönyörű játékot mutatva visszakapaszkodott hétre, többek között egy szép összjátékkal Tóth és Fekete között. A végére megint el tudott picit lépni a Veszprém, de Urban még tudott szépíteni, így kilencgólos vereséget szenvedtünk a szezon utolsó összecsapásán.

 

Top gólszerző: Ancsin 9, kapusteljesítmény: Wyszomirski 12/36 (33%)

 

Képek forrása: Székely-Marosi Kata, Cseh Péter, Peka Roland


 





TABELLA
1. Telekom Veszprém44
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC28
4. FTC-Green Collect27
5. Csurgói KK22
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 22
7. Dabas KC 21
8. CYEB-Budakalász21
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. PLER-Budapest 12
13. QHB Eger12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30