hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Szezon visszatekintés: április
2022. július 8.
Talán a szezon legjobb teljesítményét hoztuk a Füred ellen.

Grundfos Tatabánya KC – Balatonfüredi KSE 38-27 (20-10)

Egy kiváló szombat estére számítottunk és meg is kaptuk április 2-án. Az első találkozón nagyarányú vereséget szenvedtünk a Füred ellen, így bíztunk benne, hogy vissza tudunk vágni a hazai összecsapáson. Be is kezdtünk, nem igazán hagytuk levegőhöz jutni ellenfelünket, elléptünk gyorsan 4-1-re majd jött egy 5 perces gólszünet, de azt is nekünk sikerült megtörni. Innentől kezdve nem is engedtük közelebb kerülni a Füredet, a 20. perc végén már nyolc volt az előnyünk, elől és hátul is parádésan játszottunk. A szünetre végül tízgólos előnnyel vonulhattunk, egy félidő alatt „behoztuk” az első mérkőzéses hátrányunkat.

 

A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, és habár nyolcra visszakapaszkodott ellenfelünk, a 47. percben 13 találattal mentünk. Az utolsó 10 percre is ilyen előnnyel fordulhattunk, azonban ott egy picit beragadtunk, Djukic mester időt is kért nagyon jó érzékkel. Habár Topicék még benéztek egyszer tíz gól alá, Ancsin utolsó másodperces góljával 11-re nőtt újfent az előnyünk, ezzel meg is nyertük a „párharcot”, aminek a végelszámolásnál még fontos szerepe is lehetett volna. Hátul Bartucz tudott nagy és fontos védéseket bemutatni, elől pedig Zdoliknál kiszakadt a gólzsák volt csapata ellen, 12 találatig meg sem állt átlövőnk, kis gólt nem is igazán tudott dobni aznap. Emellett Juhász hibátlan estét hozott le, ami a lövéseket illeti, 8/8 lett a mérlege irányítónknak. Egy szó, mint száz, aki aznap este ott volt a csarnokban, a Tatabánya igazi arcát láthatta, gyönyörűen járattuk a labdát, nem igazán tudtunk hibázni.

 

Top gólszerző: Zdolik 12, kapusteljesítmény: Bartucz 12/32 (38%)

 


FTC – Grundfos Tatabánya KC 26-32
(13-16)

Egyik közvetlen riválisunkat legyőztük hazai pályán, következő héten pedig a másikhoz látogattunk Budapestre. A Ferencváros szerezte meg a vezetést, de utoljára a 4. percben vezettek a találkozón a hazaiak, onnantól kezdve átvettük az irányítást. Szinte ott folytattuk, ahol a Füred ellen abbahagytuk: a csapat nagyon összeszokottan játszott, kevés hibával, mind támadásban, mind védekezésben nagyon együtt volt a játék. A 19. percben néggyel mentünk, itt pár percig Zernovic és Bartucz párharcát láthattuk, ugyanis a kapusok egy öt percig lehúzták a rolót. A szünet előtt nem sokkal kettőre visszajött a Fradi, azonban Juhász gólja és Bartucz védése után maradt a háromgólos előny.

 

A szünetet követően is nekünk alakultak jobban a dolgok, a 39. percben már héttel vezettünk, aztán nem sokkal később már nyolccal is. Az 51. percig maradt is ez az előny, akkor aztán Győri került a földre, jött is a vér játékosunk orrából. Tévesen Pordánt állították ki, holott csapattársa volt a ludas, azonban a piros lap nem is volt kérdéses. Az 54. percben már kilenccel is vezettünk, a végére azonban kissé kiengedett a csapat, így hattal nyertünk a Népligetben. Kettőből kettő, mondhattuk a találkozót követően és hatalmas buzdítást kapott a csapat, szurkolóink szinte hazai hangulatot teremtettek az Elek Gyula Arénában. Az előző mérkőzésen Zdoliknak, most Ancsinnak sült nagyon a keze, 14 gólig jutott korábbi csapata ellen.

 

Top gólszerző: Ancsin 14, kapusteljesítmény: Bartucz 9/29 (31%), Wyszomirski 7/13 (54%)

 

 


Grundfos Tatabánya KC – Csurgói KK 32-24
(14-13)

Egy nagyobb szünetet követően folytattuk a bajnokságot, a Csurgót fogadtuk hazai pályán. Nehezen indult a találkozó, sok hibával játszottunk, ellenfelünk pedig tartotta magát, a 20. percben még a vezetést is megszerezte. A szünet előtt nem sokkal azonban fordítani tudtunk és egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

 

A második játékrészben a Csurgó ismételten át tudta venni a vezetést, azonban 7 percre rá már mi vezettünk négy góllal. A játékunk stabilabb lett, kevesebbet hibáztunk és ellenfelünk is kezdett elfáradni. Habár még egyszer megvillantak a somogyiak és visszajöttek két gólra, percekkel később hattal, aztán héttel is vezettünk. Aztán jött a szezon egyik legfurcsább pillanata, ugyanis a Csurgó utolsó támadásánál Krsmancic teljesen egyértelműen szándékosan lekönyökölte Fotachét, akinek dőlt a vér az orrából, majd kisebb csetepaté alakult ki, a szerbet kék lappal együtt egyből kiállították, valamint Fotache is pirosat kapott. Sunajko végül még egy gólt dobott a végén, így nyolccal nyertük meg a találkozót. A könyököst még igazából mai napig nem nagyon értjük, mivel nem volt előzménye.

 

Top gólszerző: Juhász 9, kapusteljesítmény: Wyszomirski 6/19 (32%)


Képek forrása: Hagymási Bence, Székely-Marosi Kata
 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30