hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
UTÁNPÓTLÁS HÍREK
2022. július 8.
Értékelések U11, U12 és U13-ból.

U11 edző: Ilyés Ferenc

Augusztusban kezdtem meg edzői tevékenységemet, együttműködve Sebestyén Máté kollegámmal.
A korosztályt jelentősen „megtépázta” a pandémia okozta lyukas szezon, hiszen a gyerekek mindeddig alig tudtak edzéseket, valamint mérkőzéseket látogatni. Az első néhány foglalkozáson, csupán 5-6 játékos jelent meg, többek sportágat váltottak. Szüleik, nagyban hozzájárultak a csoportlétszám bővítéséhez. Ismeretségi körükben igyekeztek népszerűsíteni bennünket, amelynek köszönhetően, apránként bővült létszámunk. Mindez az iskolakezdéssel jelentősen fokozódott.
Az edzések számát és/vagy terjedelmét érdemes lett volna növelni, azonban az idei szezon során, minderre kevés lehetőségünk adódott. Havonta egy alkalommal, a Tarján korosztályos csapatával folytatott edzőmérkőzések segítették, hogy minél több alkalommal találkozzanak versenyhelyzettel a gyerekek.
A korosztály bajnoki fordulóin nem történik hivatalos eredményrögzítés, azonban a mérkőzéseken érzékelhető volt, hogy csoportunk legjobbjaihoz képest jelentős lemaradásban vagyunk. Az edzéseket lelkesen látogatták a játékosok, aminek köszönhetően látványos fejlődésen mentek keresztül a szezon során.
Következő szezontól új edzővel folytatják tovább a megkezdett munkát a gyerekek, immáron létszám problémák nélkül.

U12 edzők: Horváth Árpád és Jaczkó László

Augusztus 1-jén kezdtük meg a felkészülést az U12-es csapattal. Naponta 2 edzést tartottunk. Sajnos, az első edzésen mindössze 8 fő jelent meg. De csak ez után jött az igazi csalódás, hogy milyen nagyon alacsony a technikai tudásuk, milyen rossz fizikai állapotban vannak a játékosaink. Így mindent újra kellett terveznünk, teljesen vissza kellett mennünk az alapokhoz.
Nagyon kemény és szigorú munkába fogtunk bele. Először is vissza kellett csalogatni azokat a játékosokat, akik valamilyen oknál fogva abbahagyták a kézilabdázást. Ez hosszú idő alatt, de szinte teljesen sikerült. Úgyhogy az év közepére 29 fő járt edzésre. Ők mindannyian nagyon szorgalmasan és lelkesen dolgoztak. Kérés, nógatás nélkül szinte minden edzésen jelen voltak.
Persze a nagy lemaradást nem volt egyszerű pótolni. Jöttek az első mérkőzések, az első vereségek, de szerencsére ez nem törte meg a lelkesedésüket. Így még nagyobb erőbedobással tudtuk folytatni a munkát. Gyors fejlődésen ment keresztül a csapat. Szerencsére jöttek az első győzelmek is, ami óriási öröm volt úgy a játékosok mint a szülők számára, ugyanis eddigre a szülők is szép számmal elkísérték a csapatot az egyes fordulókra.
Tovább fokoztuk az edzések intenzitását, újabb sikerek jöttek, ha csak kicsik is voltak, de már végre sikerek. Decemberben és januárban részt vettünk 1-1 tornán, Tarjánban illetve Kecskeméten. Mindkettőt megnyertük.
Töretlen volt a lelkesedés és a fejlődés. Olyan csapatokat sikerült megverni, akiktől korábban 10 gólnál többel kaptunk ki (Budai Farkasok, Szigetszentmiklós, Győr). Az év végére elértük, hogy február végétől május végéig egyetlen egyszer sem kaptunk ki.
Az U12-es korosztály, igaz nagyon-nagyon mélyről indult , de sok munkával, kitartással, szorgalommal nagyon magasra jutott.

U13 edző: Sebestyén Máté

Az idei szezontól, a serdülő korosztálytól visszatérve, egy korábbi csapatommal folytattam edzői tevékenységemet. A jelenlegi U13-as csapat többsége, már óvoda vagy első osztályos koruk óta kézilabdázik, nálam kezdve a sportággal való ismerkedést.
Véleményem szerint, a klub viszonylatában kiemelt korosztályról beszélhetünk. A csoportot 22 fő alkotja, akik közel azonos szinten állnak, technikai és taktikai fejlettségük is jónak tekinthető.
A korosztály megfelelő fejlődése érdekében, szerencsésebb lett volna 80-90 perces edzéseket vezetni, azonban teremhiányból adódóan, erre nem volt módunk. A foglalkozások rövidségét, nagy intenzitású gyakorlatok sorozatával igyekeztünk kompenzálni. Ilyés Ferenccel közösen tartottuk az edzéseket, ami remek lehetőséget nyújtott a kisebb csoportokban zajló munkára. Tematikájukat tekintve, a következőképpen építettük fel a heti programot:
  - Hétfő – technikai képzés (cselező tevékenység, átadások javítása, stb.)
  - Kedd – fizikai képzés (saját testsúlyos gyakorlatok, különböző futások, stb.)
  - Szerda – páros kapcsolatok (átlövő-irányító, átlövő szélső, irányító-beálló, stb.)
  - Csütörtök – két kapus játék (különböző megkötésekkel)
Mindezeken felül, két hetente egyszer, elméleti órán vettek részt a játékosok, mikor elsősorban videóanyagokat elemeztünk közösen, a játék minél jobban való megértése érdekében.
Kizárólag az U13-es korosztályban való versenyeztetés nem jelentett elegendő terhelést a csapat számára, mivel a legtöbb csoportellenfelünk nem tudott megfelelő ellenállást mutatni velünk szemben. Fejlődésük érdekében, időnként speciális, belső szabályok szerint játszottunk a mérkőzéseken (pl.: leütés nélküli játék, új poszton való szereplés, stb.), valamint havonta egy alkalommal, a hasonló képességű, a tatai Kőkúti Általános Iskola csapatával tartottunk közös edzést.
A szezon végén, több játékos is lehetőséget kapott, az U14-es korosztály bajnoki fordulóin való részvételre. Egytől-egyig helyt tudtak állni, a jövőben gyakrabban is bevethetők a nagyobbak között.
A következő szezontól új edző veszi át a csapatot, minden bizonyára, folytatva a megkezdett minőségi képzést.
 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30