hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
UTÁNPÓTLÁS HÍREK
2022. július 7.
Szezon értékelés U8, U9, U10


U8-9 edző: Varga Petra

Az idei évben csatlakoztunk a klubhoz. Fő bázisunk az Óvárosi Általános Iskola, ahonnan sikerült a toborzásunk után 16 fővel elindítani az edzéseket. Elsősorban, labdás ügyességi feladatokat és mozgás koordinációs játékos gyakorlatokat végzünk heti két, majd áprilistól három alkalommal. Edzéseinket a Bárdos László Gimnáziumban tartjuk, ahol minden eszköz, tárgyi feltétel adott. Fő célom a kézilabda sportág megszerettetése, technikailag helyes labdavezetés megtanítása, a labda elkapásának és továbbításának valamint a kapuralövések technikájának helyes kivitelezése. A gyerekek nagyon szeretnek edzésre járni. Ez támasztja alá a lemorzsolódásunk igen kis létszáma. Sőt az év folyamán érkezőkkel bővültünk. Azt hiszem az idei évben sikerült elérni a csoportunk legnagyobb célkitűzését, miszerint 4 főt tudok átadni a nagyobb korcsoportba. A három bajnoki mérkőzések mellé három alkalommal mentünk edző mérkőzésre Tarjánba, ahová a szülők segítségét vettük igénybe. A gyerekek bele kóstolhattak az „igazi kézilabdázás” fortéjaiba. Remélem a következő években is ilyen sikerekről tudok majd beszámolni.

U9 edző: Sebestyén Máté

Idén szeptembertől egy új intézményben, a Szent Margit Általános Iskolában indított szivacskézilabda programot a klub. Első- és második osztályos fiú gyerekek számára kínáltunk sportolási lehetőséget. Szeptember elején, kiválasztó foglalkozásokat követően, 14 gyerekkel indultak el a program. Heti két alkalommal, az iskola tornatermében zajlottak az edzések.
A foglalkozások célja, játékos formában fejleszteni a gyerekek ügyességét, koordinációját, technikai és fizikális képességeit. Az első 3-4 hónap, elsősorban a fegyelmezéssel zajlott, annak érdekében, hogy az edzésekhez tartozó magatartásbeli minimumot ki tudjuk alakítani. Néhány gyermek, akik mindezeket nem tudták elsajátítani, idővel kikerültek a csoportból. Ketten önszántukból hagyták abba az edzések látogatását, más sportágat választottak. A tavaszi szezont, 9 aktív játékossal folytattuk. A helyszín amúgy is jelentősen bekorlátozta, hogy nagyobb létszámú csoportot alakítsunk ki, hiszen egy nagyjából 8x16 m-es teremben dolgoztunk.
A Kisiskolás Bajnokság U9-es korosztályos versenyrendszerébe lett benevezve a csapat, annak ellenére, hogy a csoport nagyobb rész csupán U8-as korú. Mindez nem jelentett problémát, mivel roppant gyorsan fejlődtek, nem tapasztaltunk jelentős különbséget az ellenfelek és saját képességeink között. Három bajnoki fordulón vettünk részt, amelyek komoly sikerélményként szolgáltak a gyerekek és szüleik számára egyaránt.
A következő szezontól új edző foglalkozik a gyerekekkel. Minden bizonnyal, eddig megkezdett munka színvonalát tartva.

U10 edző: Hajdú Tamás

Az év elején sajnos volt lemorzsolódás de szerencsére érkeztek új gyerekek is szép számmal és október végére kialakult egy egészséges létszámú csoport.
A srácok nagyon szorgalmasan látogatták az edzéseket, melyért külön köszönet a szülőknek, hogy partnerek voltak.
Az idei szezonban öt fordulót rendeztek az U10 korosztályban fordulónként két mérkőzéssel. Ebben a korosztályban ugyan még nincs eredményhirdetés azonban így is egy nagyon élvezhető játékot mutattak a srácok, leszámítva az utolsó fordulót ahol már érződött a szezon végi fáradtság, fegyelmezetlenül, sok pontatlansággal játszottunk. Összeségében elégedett vagyok a srácok teljesítményével. Véleményem szerint jól látszodik a fejlődés, az hogy honnan indultunk és hogy hol tart a csapatunk.
Június 15-én edző kollégámmal Gazda-Pusztai Zsolttal megtartottuk az idei szezon utolsó edzését és egyben évzáró eseményét az U10 csapatainknak. Remek hangulatú délutánt töltöttünk el a srácokkal és a kedves szülőkkel akik nagyon finom süteménnyel, tortával és egyéb finomságokkal készültek.
Ezúton szeretném megköszönni a gyerekek egész éves munkáját és a szülők együttműködését.
A következő szezonra való felkészülést augusztus második felében kezdjük a csapatommal.
Mindenkinek jó pihenést és szép nyarat kívánok!
TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. július »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Támogatók

© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30