hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Szezon visszatekintés: március
2022. július 6.
Hibátlan mérleg a bajnokságban, a kupában pedig jött a „mumus”.

Grundfos Tatabánya KC – HC Eurofarm Pelister 25-21 (11-11)

Az utolsó hazai Európa Liga mérkőzésünk előtt még élt egy kicsi remény a továbbjutásra, de ehhez győznie kellett volna a csapatnak a Pelister ellen. Rögtön meg is mutattuk, hogy a végsőkig fogunk harcolni, de ellenfelünk sem hagyta magát. A Pelister a vezetést először csupán a 22. percben szerezte meg. de a szünetre döntetlennel vonulhattak a csapatok.

 

A második játékrészben is fej-fej mellett haladtak a felek, Sunajko nem tudott hibázni a Pelister kapuja előtt. Az utolsó tíz percre fordulva tudtunk először elmenni két góllal és az 55. percben Wyszomirski dupla hárítását követen már hárommal vezettünk, a végén pedig néggyel tudtunk nyerni, Győri 7/7-tel zárta az összecsapást. Az öröm nagy volt, a mérkőzést követően pedig a Nîmes-Schaffhausen találkozót figyelhettük. Sajnos azonban az utolsó pillanatban ki tudtak egyenlíteni a svájciak, így elszállt az esélyünk a továbbjutásra.

Top gólszerző: Sunajko 8, kapusteljesítmény: Wyszomirski 7/18 (39%)

 


Schieszl-Budakalász KZRT – Grundfos Tatabánya KC 31-35 (12-19)

Az EL-sikert követően a bajnokságban idegenben folytattuk, méghozzá a Budakalász ellen. Ellenfelünk hazai pályán nagyon masszívan és keményen játszott a szezon folyamán, rendkívül nehéz volt ellenük idegenben szerepelni. Azonban talán a szezon legjobb első 11 percét produkáltuk, ugyanis az 5. percben 0-5, a 11. percben 2-8 volt az állás. Az első játékrészben szinte hiba nélkül játszottunk, a 21. percben pedig már nyolccal vezettünk, a szünetre pedig hétgólos előnnyel vonulhattunk.

 

A második félidőt is jól kezdtük, de a 37. perctől kezdve a hazaiak akarata kezdett érvényesülni és habár sokáig öt maradt az előnyünk, az 50. percre kettőre apadt. Ekkor volt egy kis szerencsénk is, mivel Sinkovits lövése a kapufán csattant, a túloldalt pedig Balogh növelte háromra az előnyünket, majd Urban nem sokkal később négyre. A végén megint lendületesebben játszottunk és néggyel nyertünk. Szlovák átlövőnk hét találatig jutott, ami szezoncsúcs volt számára, de Győri és hétig jutott, azonban Ancsin volt a legjobb gólszerzőnk.

Top gólszerző: Ancsin 9, kapusteljesítmény: Wyszomirski 7/26 (27%)

 


Kadetten Schaffhausen – Grundfos Tatabánya KC 32-26
(19-17)

Utolsó Európa Liga meccsünket Svájcban játszottuk, a buszút pedig nem sikeredett túlságosan rövidre, de a csapat egyben megérkezett Schaffhausenbe. A 7. percben kétgólos előnyre tettünk szert, azonban hamar fordult a kocka, a 11. percben már a hazaiak mentek ugyanennyivel. Futottunk az eredmény után, de nem hiába, hiszen többször is vissza tudtunk zárkózni és végül kétgólos hátrányban mehettünk a szünetre.

 

A második játékrészt jól kezdtük, a 45. percben is még csak három volt a hátrányunk. Azonban, mint a szezon során többször, egy erős ellenfél ellen meglátszott, hogy nincsen hosszú kispadunk és a második félidőben már nem tudjuk olyan jól tartani a lépést, de nem estünk össze, a Schaffhausen néggyel-öttel ment javarészt, a végén pedig hat lett a különbség. Az Európa Ligát így egy vereséggel fejeztük be és habár hullámzó volt a 2021-es teljesítményünk, a három hazai győzelemre büszkék lehetünk és a Nîmes ellen idegenben is közeljártunk a bravúrhoz.

Top gólszerzők: Ancsin, Győri 6, kapusteljesítmény: Wyszomirski 14/46 (30%)

 


 

Grundfos Tatabánya KC – Dabas KC VSE 32-26 (16-14)

Csapatunk kissé fáradtan kezdte a bajnoki találkozót, a kiesés szélére sodródó Dabas ellen. Ellenfelünk jól kezdett, vezetőedzőnk időt is kért 5-7-es állásnál a 12. perc elején. A 16. percben azonban már át tudtuk venni a vezetést, majd a 18. percet követően jött egy ötperces gólcsend, amit Ancsin tört meg. A szünetig többször is feljött egy gólra ellenfelünk, azonban kétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre Juhász találatát követően.

 

A második félidőt is jól nyitotta a Dabas, meg is szerezték a vezetést a 36. percben, sőt a 38. percben már kettővel is mentek. A 44. percben Zlatko Horvat kapott egyből pirosat jogosan és ez meg is pecsételte csapata sorsát, ugyanis három percre rá már néggyel vezettünk. A végéig már nem engedtük ki a kezünkből a találkozót, így nem kellett annyira izgulni, mint idegenben, hatgólos sikert arattunk.

Top gólszerző: Juhász 9, kapusteljesítmény: Wyszomirski 14/38 (37%)

 

 

Fejér-B.Á.L. Veszprém – Grundfos Tatabánya KC 38-32 (18-15)

Nagy örömünkre több játékosunkat is behívták a válogatott dupla összecsapására Németország ellen, csak éppenséggel egy nagyon komoly kupanegyeddöntő előtt három nappal együttesünk meghatározó játékosai még Németországban játszottak és így is kisebb-nagyobb sérülésekkel várhattuk az összecsapást, ami nem kezdődött túl jól. Baloghot ugyanis kiállították, mert arcon találta a hetesnél Borbélyt. A Veszprém az egész találkozón szinte üreskapuzott, ezzel komoly nyomás alá helyezve a csapatot.

 

A kezdeti megtorpanást követően visszajöttünk egy találatra a 11. percben, de akkor szépen lassan jöttek a büntetések, amik a hazaiaknak elmaradtak szinte az egész találkozón furcsa mód. Habár a szünet előtt nem sokkal feljöttünk kettőre, Éles góljával háromgólos előnbyen volt a Veszprém és Ancsin kapott egy kétpercet biztos, ami biztos alapon.

A második félidőt nem kezdtük jól, ellenfelünknek pedig minden bejött ténylegesen. A 40. percben már héttel ment Éles József csapata, majd a 45. percben megint jött kettő kiállítás, az első teljesen érthetetlen módon. Csapatunk küzdött, leginkább saját magunk ellenfelei voltunk, valamint a játékvezetői ítéletek ellen harcoltunk. Ancsin az 50. percben megkapta harmadik két percét is, amiből kettőt nem nagyon tudtunk mire vélni, így jobbátlövő nélkül maradtunk. Az utolsó 10 perc már szinte mindegy-mindegy alapon zajlott, és furcsa mód ilyenkor három hazai kiállítás is volt, míg azelőtt 50 perc alatt összesen egy...

Sajnos a négyesdöntős álmunk így elúszott, egy nagyon fájó mérkőzésen szenvedtünk vereséget a Veszprém ellen.

Top gólszerzők: Hornyák, Győri, Juhász 6

 

 


Grundfos Tatabánya – NEKA 34-23
(18-9)

A szezon első NEKA elleni mérkőzésén meglepetésre vereséget szenvedtünk, nem is kicsit. A második összecsapáson azonban nem volt igazán kérdés, hogy a győzelmet mi fogjuk behúzni. Habár az első két gólt nem mi szereztük, hamar beindult utána a szekér, szépen fokozatosan léptünk el ellenfelünktől, a 20. percben már négygólos előnyünk volt. A félidő utolsó 8 percében csak két gólt kaptunk, cserébe dobtunk hetet, így kilencgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

 

A második játékrészben jobban játszott a NEKA, fel is tudtak zárkózni hat találatra a 40. percben, azonban ekkor időt kért Dragan Djukic. Ezt követően újra beindultunk és az 50. percben már tízzel is mentünk. A végéig sok minden nem változott, plusz egyet rátettünk és 34-23-ra nyerünk az utolsó márciusi találkozónkon. Ancsin hibátlan mérkőzéssel jelentkezett, tízszer vette célba a NEKA kapuját és mind a tíz alkalommal be is talált.

Top gólszerző: Ancsin 10

 

Képek forrása: Hagymási Bence, profiphoto.ch, Cseh Péter/Veszprém





TABELLA
1. Telekom Veszprém38
2. OTP Bank - PICK Szeged32
3. MOL Tatabánya KC27
4. FTC-Green Collect23
5. CYEB-Budakalász21
6. Csurgói KK20
7. Dabas KC 17
8. Balatonfüredi KSE 16
9. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 16
10. Carbonex-Komló14
11. HSA NEKA12
12. QHB Eger12
13. PLER-Budapest 10
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. március »
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30