hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Bemutatjuk szurkolóinkat és a szurkolói csoportokat
2022. május 16.
Érkezzen utolsó cikkünk, amiben bemutatjuk szurkolóinkat és a szurkolói csoportokat. Ezúttal Mátyus Gáborral beszéltünk.

Mind hazai pályán, mind idegenben mindig bíztatnak minket a szurkolóink, sokszor akár külföldre is elkísérnek minket és az új csarnokban is hamar otthonra leltek rajongóink. Nagy örömmel tölt el minket, hogy bemutathatjuk őket és közelebbről is megismerhetitek a szurkolói csoportokat, valamint egy-egy főszurkolójukat. Érkezzen Mátyus Gábor!

 

 

 

Hogyan lettél kézilabdaszurkoló, emlékszel az első mérkőzésedre?

- A sok sportág közül az egyik kedvencem a kézilabda. Talán a női szakág sikerkorszakában lettem a kézilabda szerelmese, amikor a Vasas, Fradi, Debrecen, Dunaújváros sorra hozta a nemzetközi sikereket. A tatabányai kézilabda a 2000-es évek elején lett számomra meghatározó és ekkor kezdtem élőben szurkolni a csapatnak. Első mérkőzésem egy jó küzdős Tatabánya - Szeged találkozó volt.

 

Miért fontos számodra azt, hogy akár több szurkolói csoport is álljon egy csapat mögött?

- Minél több szurkoló van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy több szurkolói csoport alakul ki. Általában baráti társaságok szintjén kezdődik. Szerencsére Tatabányán már van 2 erős szurkolói csoport, akik folyamatosan tesznek azért, hogy bővüljenek létszámban és megfelelő alaphangot adjanak a többi lelkes szurkolónak Folyamatosan követik a csapat minden megmozdulását és ehhez alkalmazkodva készülnek koreográfiával, megmozdulással adott mérkőzésekre. A lényeg, hogy a mérkőzéseken mindig egységesen szurkolnak a kapu mögötti teret megtöltve.

 

 

Mire lehet képesek a szurkolók, ha egységesen lépnek fel, együtt szurkolnak egy csapatnak?

- Ahogy szokták mondani, a szurkoló a nyolcadik játékos! Ha sok szurkoló van, jó koreográfiával és egységesen szurkol, az minden játékosnak ad egy plusz motivációt. Tatabányán a már jól bevált keresztnév-skandálás minden játékosnak további erőt szokott adni a jó teljesítményhez. Szerencsére minden idegenbeli mérkőzésen belföldön és külföldön egyaránt számíthat a csapat hol kevesebb hol több szurkolóra.

 

Mennyiben változtak a szurkolói szokások az új csarnokban?

- Szerencsére a létszám folyamatosan növekszik, reméljük a Kék Tigrisek és a Turul’s Miners-ek is további tagokat tudnak majd behozni és a kapu mögött megadják az alaphangot az egységes szurkoláshoz. Remélhetőleg a szurkolói csoportok kedvezményei miatt, könnyebben tudják megtölteni a kapu mögötti 101-102-103as szektort. A nagyobb csarnok, nagyobb teret tud biztosítani, a nagyobb zászlókhoz, a több dob elhelyezéséhez. Illetve könnyebb beszélgetni a szélesebb folyosókon. Az új csarnok legnagyobb előnye, hogy teljes családok járnak ki meccsekre és a gyerekek nagy lelkesedéssel szurkolnak.


A civil életben mivel foglalkozol?

- Egy magyar tulajdonú logisztikai szolgáltatónál dolgozom.

 

Mi a kedvenc emléked a kézilabdacsapattal?

- Sok van, de talán a Tatabánya - Logroño, amikor a két nagyobbik fiammal voltam szurkolni, a középső akkor volt először meccsen. Lelkesen végig szurkolták mindketten és a végén együtt örültünk a győzelemnek. Talán még egy hónappal később is ezt emlegették. Nagyon jó érzés volt.

 

Képek forrása: Székely-Marosi Kata


 





TABELLA
1. Telekom Veszprém44
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC28
4. FTC-Green Collect27
5. Csurgói KK22
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 22
7. Dabas KC 21
8. CYEB-Budakalász21
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. PLER-Budapest 12
13. QHB Eger12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30