hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Jó sorozatban vagyunk!
2022. április 11.
A tavasz idényben csapatunk jó úton halad.

A szezonban először léptünk fel a negyedik helyre a tabellán, miután péntek este idegeben 26-32-re legyőztük riválisunkat, a Ferencvárost. A mérkőzésen végig magabiztosan játszott a csapat, nem igazán lehetett minket kizökkenteni, sem támadásban, sem védekezésben.

Ezt követően most egy hosszabb szünet jön, ugyanis legközelebb április 30-án, a Csurgói KK-t fogadjuk majd hazai pályán, a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban.

Most azonban nézzük meg külön-külön, hogyan is teljesítettünk a különböző sorozatokban tavasszal.


K&H Liga

A bajnokágban február óta kilenc találkozót játszottunk és felavattuk a Telekom Veszprém ellen, teltház előtt a Tatabányai Multufunkciós Csarnokot. Habár a Veszprém és a Szeged ellen vereséget szenvedtünk, a többi hét találkozónkat egyaránt megnyertük, sőt, az utolsó hat mérkőzésen egy győzelmi szériában is vagyunk. Ami talán azonban a legfontosabb, hogy közvetlen riválisainkat, a Balatonfüredet, az FTC-t, valamint a Budakalászt is le tudtuk győzni, közülük kettőt idegenben.

 

Tavaszi találkozók a bajnokságban:
- 14 pont az elérhető 18-ból
- 286-256-os gólarány, +30-as gólkülönbség
- legeredményesebb játékos: Ancsin 56 találattal
- Bartucz 28%-kal védett (67/236)


Magyar Kupa

A kupában két találkozónk volt és habár az első idegenben nagyon jól sikerült a Komló ellen, utána ért minket egy váratlan vereség a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen. Ahogy vezetőedzőnk is mondta, nehéz volt feldolgozni a vereséget, azonban a bajnokságban nagyon jól reagált a csapatunk, ugyanis nyerni tudtunk az ellen a NEKA ellen, amely csapattól ősszel kikaptunk.

A kupa a nemzetközi szereplés szempontjából is fontos lehetett volna, hiszen mint kiderült, a Budakalászt és a Fejér-B.Á.L. Veszprémet összesorsolták az elődöntőben, de ez már a múlt, közben a bajnokságban feljöttünk a negyedik helyre, ami szintén nemzetközi szereplést ér.

 

Tavaszi találkozók a kupában:
- egy győzelem, egy vereség
- 62-62-es gólarány
- legeredményesebb játékos: Sunajko 10 találattal
- Bartucz 29%-kal védett

 


EHF Európa Liga

Tavasszal hazai pályán veretlenek maradtunk az európai kupaporondon, azonban idegenben mindkét ellenfelünktől kikaptunk. A csapat az Athén ellen egy drámai találkozót játszott és Bartucz nagy védésének köszönhetően egygólos győzelmet arattunk. Portugáliában Ancsin rögtön az mérkőzés elején megsérült és az első félidőben tartottuk magunkat, a Sporting elhúzott a második játékrészben. A Pelister ellen itthon még élt a remény a továbbjutásra és meg is nyertük a találkozót, azonban a Schaffhausen az utolsó pillanatban egyenlített Nîmes-ben, így nem juthattunk már tovább. Pont a svájciak ellen játszottuk az utolsó összecsapást, ahol szintén bírtuk az első félidőt, de a svájci bajnok belehúzott a második játékrészben.

A tavalyi szezonhoz képest azonban nagyot lépett előre a csapat, ugyanis három találkozót is nyertünk és egyedül a Nîmes volt az az ellenfél a csoportban, akit nem tudtunk legyőzni, de ahhoz is közel álltunk idegenben, valamint az első játékrészben otthon is.


Tavaszi találkozók az európai kupaporondon:
- két győzelem, két vereség
- 102-111-es gólkülönbség
- legeredményesebb játékos: Győri 22 találattal
- Bartucz és Wyszomirski is 30%-kal védett

 

 


Emellett fontos kiemelni azt, hogy szurkolóink hamar új otthonra találtak a Tatabányai Multifunckiós Csarnokban. Minden egyes hazai találkozónkon hatalmas pluszt jelent a csapatnak a szurkolók támogatása, akik azonban nem csak Tatabányán drukkolnak nekünk, hanem idegenbe is elkísérnek minket, mint például legutóbb az FTC ellen, ahol hangosabbak voltak, mint a hazai szurkolók. Habár kettő hazai mérkőzésünk maradt, bízunk itt is a bíztatásotokban és reméljük, hogy idegenben is támogattok majd minket!

 

Képek forrása: Hagymási Bence, Kovács Anikó, Székely-Marosi Kata,
 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30