hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
„Mindannyiunk számára öröm, hogy Európa legjobb csapataival mérkőzhetünk meg”
2022. március 12.
Vezetőedzőnk értékelte Európa Liga szereplésünket, valamint a Dabas elleni találkozóról is beszéltünk.

Csapatunk kedden játszotta az utolsó Európa Liga mérkőzését, mostantól pedig csakis a hazai porondra kell koncentrálnia. Dragan Djukics szerint pozitívan tekinthetünk vissza az európai szereplésünkre, hiszen háromszor is nyerni tudtunk, valamint sok pozitív dolgot vihetünk magunkkal a keddi mérkőzésekből.

Nyilvánvalóan a szezon közepén jöttél, de hogyan értékelnéd az Európa Liga teljesítményünket?


- Tény, hogy - összességében elégedettek lehetünk az Európa Liga idei kiírásával, különösen a kezdeti eredmények után (vereségek az AEK ellen Athénban és a Sporting ellen Győrben). Emellett, ha figyelembe vesszük a tavalyi pont nélküli időszakot az Európa Ligában, akkor ez a 6 pont komoly eredménynek tűnik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy például Nîmesben hogyan játszottunk, szerintem akár több pontot is szerezhettünk volna! A nem irigylésre méltó kezdés ellenére az utolsó fordulóig élt az álmunk a továbbjutásról, és mint a srácokat irányító edzőnek azt kell mondanom, hogy tényleg minden meccsünkön a legjobbat nyújtották. Azt is ki kell emelni, hogy végre visszatértek Tatabányára a nemzetközi meccsek és hogy teljesen más érzés, amikor a saját városodban és olyan emberek előtt játszol, akik őszintén szurkolnak neked.

 

Mi a legpozitívabb és mi a legrosszabb hatása annak, hogy az EL-ben játszottunk?


- Egyrészt mindannyiunk számára öröm, hogy Európa legjobb csapataival mérkőzhetünk meg. Az Európa Liga ebben a formában megmutatta, hogy rendkívül vonzó verseny, és hogy a benne szereplő klubok komolyságukkal és szervezettségükkel együtt a Bajnokok Ligája szereplőivel egyenrangúak! A Sporting, a Kadetten, a Pelister és az AEK nemzeti bajnokságuk élcsapatai, megelőzve olyan csapatokat, mint a Porto, a Vardar vagy a Benfica, és kiváltság volt velük játszani, és biztos vagyok benne, hogy nem voltunk „feláldozhatóak", ellenkezőleg, nagyon közel voltunk mindenkihez.

- Másrészt egy ilyen rendkívül magas színvonalú, de kemény megmérettetéshez sokkal szélesebb játékoskeretre van szükség, mert különben a hazai bajnokságban óhatatlanul hibákhoz vezet, úgyhogy ezzel számolni kell a jövőben. Úgy gondolom, hogy az alkalmazkodási időszak, az új munkamódszer/edzés és az EB-szünet után sokkal versenyképesebben és komolyabban játszottunk, és ezt a verseny minden résztvevője észrevette.

Mi volt a legjobb pillanat/játék személy szerint számodra az EL-ben?

 

- Mindegyik győzelem egyformán kedves számomra, a Kadetten elleni, mert az volt az első, az AEK elleni, mert az volt az első az új, gyönyörű arénánkban, és a Pelister elleni, mert az volt az utolsó, és megerősítette a formánk és a minőségünk emelkedését. Ha csak egyet kellene kiemelnem, akkor az a Kadetten elleni első meccs lenne - a csoportunk talán legjobb csapata, amelyet eksztázisban játszottunk, és megvertünk egy nagyszerű ellenfelet. Összességében ez talán a legjobb „dobásunk", amióta én vezetem a csapatot, és biztosan megmarad mindannyiunk emlékezetében ebből a versenyévből.


Az EL-szezon számunkra befejeződött, mit változtat a csapaton, hogy már nem fogunk olyan gyakran játszani heti két meccs ritmusban?


- Az alkalmazkodóképesség a legfontosabb, amire mindannyiunknak szüksége van a jelenlegi helyzetben! És nincsenek "rövidebb utak", meg kell találnunk a saját utunkat, és tovább kell mennünk abba az irányba, amerre haladunk. Egyrészt sok motivációt veszítünk, mint például, hogy nem játszhatunk tovább az Európa Ligában, másrészt - legyünk reálisak - lehetőséget kapunk arra, hogy többet edzzünk, hogy felfrissítsünk néhány játékost és orvosoljuk a csapaton belüli egészségügyi problémákat.


Legutóbb a Dabas ellen idegenben játszottunk döntetlent, ezúttal mi kell a győzelemhez?


- Mind mi, mind a Dabas teljesen más csapat vagyunk, mint majdnem félévvel ezelőtt, és biztos vagyok benne, hogy a nézők igazi küzdelmet láthatnak majd, és bízom benne, hogy a végén együtt örülhetünk majd.


Hogyan látod őket ellenfélként, mire számíthatunk vasárnap a Dabastól?


- A Dabas egy olyan csapat, amelyik feljövőben van. Néhány tapasztalt, kivételes játékosnevekkel rendelkező játékos kombinációja, de vannak benne fiatalok is, akik megerősítésre vágynak, és azért jönnek ide, hogy meglepetést okozzanak nekünk!

- Azonban meg kell jegyeznem, hogy minden tiszteletem ellenére minden ellenféllel szemben, és természetesen a legfontosabb az első következő - ebben az esetben a Dabas! - a legfontosabb az, hogy hagyjuk-e játszani Dabast, mert az ilyen mérkőzéseken is nagyon fontos, hogy a saját játékstílusunkat érvényesítsük. Mint mindig, most is óvatos optimista vagyok, mert a szavaknál sokkal fontosabb, amit a pályán fogunk csinálni.
 

Képek forrása: profifoto.ch, Kovács Anikó





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30