hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Jobb- és balátlövő érkezik klubunkhoz!
2022. március 4.
Nemanja Obradovic és Mateo Maraš nyáron csatlakozik a csapatunkhoz.

Csapatunk a következő szezonra nagy változásokon megy át és két újabb nevet tudunk veletek megosztani a jövő évi keretből. Az egyikőjük Nemanja Obradovic, aki a HC Eurofarm Pelister csapatától érkezik majd Tatabányára. A 31 éves szerb balátlövő komoly európai rutinnal rendelkezik, hiszen négy különböző csapattal (HC Metalurg, Wisla Plock, HC Meshkov Breszt, HC PPD Zagreb) is szerepelt már a Bajnokok Ligájában.


Mi miatt döntöttél a Tatabánya mellett?

- Sok dolog miatt igazából, jó érzésem van a magyar kézilabdával kapcsolatban, a ligáról, a befektetésekről, arról, hogy hogyan állnak a sportághoz Magyarországon. A mostani szezonban Székellyel játszom együtt, aki csak pozitív dolgokat mondott magáról a városról, a klubról, a ligáról. Szerbiától sincsen messze és ezek a kis dolgok összeadódnak, így könnyebb volt a Tatabánya mellett dönteni és ez a tökéletes hely számomra a következő szezonra.

 

Mi lehet majd a csapat erőssége a következő évadban?

- Láttam a csapatot, láttam az igazolásokat, úgy gondolom, hogy jó lesz az egyensúly, hiszen jönnek tapasztalt, rutinos játékosok, valamint fiatal tehetségek is. Ez szerintem jót tesz a csapatnak majd, ez egy jó arány, nyilván ezt most így látom, nem találkoztam még a leendő csapattársaimmal. Biztosan nehéz lesz az elején, de szerintem hamar meglesz az összhang köztünk, hiszen mindannyian ugyanazzal a céllal jövünk ide Tatabányára.


A következő szezonban új csapat, új társak és új ország is vár rád, milyen várakozásokkal érkezel hozzánk?

- Egyértelműen a harmadik hely a cél, ezt muszáj elérnünk. Azonban ezzel a kerettel ez meglehet és bízom benne, hogy komoly ellenfelei lehetünk a Szegednek és a Veszprémnek is. Fontos, hogy a csarnokot szentéllyé változtassuk, bárki is jöjjön, megnehezítsük a dolgát, ne tudjanak átlépni rajtunk. Mindegy, hogy nyerünk vagy veszítünk, mindig, mindent bele kell adnunk, el kell érnünk, hogy megszenvedjen minden egyes gólért az ellenfelünk. Ha a csapat bejut az Európa Ligába, tovább kell, hogy jussunk a csoportból, ez nem lehet kérdés. Minél jobb helyen végeznénk, annál jobb ellenfelet kaphatnánk, ha továbbjutunk. Természetesen az idény közben változhatnak a dolgok, de bízom benne, hogy nem így lesz, de cél a harmadik hely és hogy minden találkozón hajtsunk az utolsó percig.

 


A másik átlövő szintén a Pelister együttesétől érkezik, Mateo Maraš személyében. A fiatal, 21 éves horvát átlövő idén bemutatkozhatott a felnőttek között is az Európa-bajnokságon és kora ellenére több mérkőzésen is meghatározó játékosa tudott lenni az észak-macedón csapatnak.


Mi volt a legfontosabb érv a Tatabánya mellett?

- Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam a csapatnál, már nagyon várom a következő szezont ebben az új csarnokban, tele lelkes szurkolókkal. Nagyon ambiciózus terveket vázoltak fel elém, és ezek alapján úgy gondolom, tökéletes helyre érkezek majd, ami a fejlődésemet illeti. Szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy elérjük a céljainkat és minél feljebb végezzünk a tabellán, sok új játékos érkezik majd a csapathoz.

 


Esélyed nyílt arra januárban, hogy felnőtt Európa-bajnokságon képviseld Horvátországot, milyen volt számodra a torna?

- Most debütálhattam, ezzel egy álom vált valóra számomra, ezáltal is kinyilváníthatom, mennyire is szeretem a hazámat. Érdekesség, hogy pont Magyarországon játszottam az első felnőtt tornámon, de tényleg erről álmodtam kiskoromban, hogy felvehessem a címeres mezt és énekelhessem a himnuszt ekkora közönség előtt, mint Budapesten. Nagyon jó érzéssel töltött el a csarnok hangulata, főleg a dánok elleni meccsre emlékszem vissza szívesen.

 

Hogyan írnád le magadat, mint játékost?

- Még nem forrott ki teljesen szerintem, hogy milyen típusú játékos is vagyok, de azt biztosan el tudom mondani, hogy szeretek kívülről lőni, ez talán a legnagyobb erősségem. Azonban szeretem nem csak a támadásból, hanem a védekezésből is kivenni a részemet, de mindkét oldalon tudok még javulni, bízom benne, hogy ez is sikerülni fog Tatabányán!

 

Képek forrása:  EHF, illetve Kovács Anikó
 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30