hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
A kőkemény védekezés győzelmet ért!
2022. március 1.
Csapatunk egy igazán harcos, brusztos meccsen négy góllal győzte le a Pelistert!

Az EHF Európa Liga 9. fordulójában a HC Eurofarm Pelister csapatát fogadtuk.

Mi kezdhettük a találkozót, Győri passzát pedig Balogh váltotta gólra. Masszívan indultunk védekezésben is, Bartucz pedig begyűjtötte első védését is, a fordulásból Stojnic harcolt ki egy hetest, Győri értékesítette is a megítélt büntetőt.

Az első négy támadásunk mindegyike góllal zárult, az ötödik volt az első, ami nem sikerült, Balogh kiszorított helyzetből nem tudott betalálni, ellenfelünk kiegyenlített. A vezetést nem sikerült megszerezniük, Radovic dobott mellé egy jó helyzetet, a túloldalt pedig ismételten Győri talált be, 5-4-re módosítva ezzel az állást.

A 12. percben megvolt az első kiállítás, Stojnic kellett, hogy leüljön. Ancsin sérüléséből visszatért, először volt támadásban a pályán és rögtön dobott is egy nagy gólt. Habár a Pelister sorra ki tudott egyenlíteni, mindig vissza tudtuk venni a vezetést. Győri harcolt ki egy hetest, Balogh pedig kihasználta az ezt követő lehetőséget. Balátlövőnk nagyon harcosan játszott, újabb hetest köszönhettünk neki, azonban Balogh lövése fölé ment, maradt a 7-6 a 16. percben. Bartucz megakadályozta, hogy kiegyenlítsen a Pelister, nagyot védett kapusunk. Ancsin újabb gólja kétgólos előnyt jelentett számunkra, a jobbátlövő újra a rövid sarkot választotta. Sajnos nem jött újból a kétgólos előny, ugyanis Sunajko a vonalra lépett lövése előtt, Mandalinic tudott kiegyenlíteni, majd a 21. percben először szerezte meg a vezetést ellenfelünk. Ez azonban nem maradt így sokáig, Stojnic brusztolt ki egy hetest és egy két perces kiállítást, Győri pedig kiegyenlített.

Hornyák próbálkozásánál elmaradt a sípszó, a túloldalon azonban jött a hetes, újra vezettek az észak-macedónok, de Urban első góljával újra döntetlen volt az állás. A következő fújás azonban már tényleg nem volt értelmezhető, Fotachénak kellett kimennie két percre... Bartucz azonban állt a sarat, vetődve védett nagyot. Ellenfelünk eladott egy labdát, a fordulásból Sunajko jött és megszerezte újra a vezetést.

Dragan Djukics először kért időt a találkozón a 29. percben. A szünetre 11-11-es döntetlennel vonulhattak a csapatok. Kemények voltunk védekezésben és keveset hibáztunk az első játékrészben, nem hagytuk kibontakozni ellenfelünket.

 

A Pelister nyitotta a második harminc percet és rögtön góllal is kezdtek és először a mérkőzésen kétgólos volt a hátrányunk, de Sunajko jött és egyre módosította a különbséget és az egyenlítés sem váratott sokat magára, Győri hatodjára talált be. Pillanatok alatt meg is fordítottuk az állást, Sunajko megindulása után 14-13-at mutatott az eredményjelző.

Jött megint egy késői sípszó és egy újabb ellenünk megítélt hetes és ezzel az egyenlítés, de úgy látszik válogatott szélsőnk volt mindenre is a válasz a második félidő elején, ugyanis újra megszerezte a vezetést.

Maras lövését Wyszomirski tudta hárítani a 40. percben, a fordulásból pedig megint szélsőnk volt eredményes és a 41. perc elején is megint Sunajko szerezte meg nekünk a vezetést, ez volt a negyedik gólja a második félidő elején.

Habár egy hiba is becsúszott Sunajkonak, jött az újabb találat, ezzel 18-17 volt az eredmény a 44. percben. Passzívba hajszoltuk ellenfelünket, de nem tudtunk kettővel ellépni, kicsúszott a labda Stojnic kezéből. Mandalinic lövése mellément, így újra a kétgólos előnyért támadhattunk, de nem jutott el Győrihez a labda a kínainál. Wyszomirski újabb védése után zsinórban harmadszor mehettünk a nagyobb előnyért, de az ellenfél kapusa, Kizic védte Ancsin lövését. Most azonban betalált Mandalinic, újra egyenlő, 18-18 volt az állás az 50. perc elején.

Fotache fent maradt támadásban, ami nem egy gyakori látvány, de ha ott volt dobott is egy gólt, Zeljko Babic pedig kikérte csapata második időkérését. Wyszomirski újra fontos pillanatban hárított, újfent lehetőséget adva a kétgólos különbségre. Juhász első találata nem is jöhetett volna jobbkor, talpról nagy gólt dobott irányítónk. Egy hibás passz után immáron a három találatos előnyért mehettünk, Dragan Djukics időt is kért. Sunajko lövését azonban a kapufára tolta Kizic, Radovic bombájával pedig egy volt az előnyünk.

Győri nem hagyta annyiban a dolgot, betörése után újra kettővel mentünk, de Radovic tudott válaszolni. Sunajko most viszont nem hibázott, újra kettő lett az előny, 22-20 volt az állás. Lengyel kapusunk rendkívül fontos dupla védést mutatott be, az első átlövést, valamint a kipattanó utáni szélső próbálkozást is megfogta. Juhász pedig úgy tűnt ma nem tudott kis gólt szerezni, hárommal vezettünk három perccel a vége előtt, Zeljko Babic pedig kikérte a Pelister utolsó „szünetét”.

Hiába az időkérés, Wyszomirskit nem lehetett most sem átverni, de nem tudtunk néggyel ellépni, Stojnic lövése kimaradt, majd Mandalinic kettőre módosította a különbséget. Ancsin azonban a túloldalt érkezett, háromra növelte előnyünket és Fotache még egyszer betalált, így 25-21-es győzelmet arattunk.

 

Csapatunk kőkeményen védekezett az egész találkozón, támadásban nagyon keveset hibáztunk, és nagyon jól használtuk ki helyzeteinket. Sunajko 8 góllal vette ki a részét a sikerből, Győri hibátlan maradt a találkozón, mind a hét lövése az ellenfél kapujában landolt. Lengyel kapusunk 7 védést mutatott be, 39% százalékkal zárt Wyszomirski.


EHF Európa Liga, 9. forduló

Grundfos Tatabánya KC – HC Eurofarm Pelister 25-21 (11-11)


Tatabánya: Bartucz, Wyszmoriski (kapusok), Tóth, Juhász 2, Hornyák, Stojnic,, Sunajko 8, Balogh 2 (1), Győri 7 (3), Urban 1, Ancsin 3, Zdolik, Ushal, Fotache 2, Fekete, Bodor

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc
Hétméteresek: 4/5, illetve 5/5

Nézőszám: 1207 fő

Eredmény alakulása: 5. perc: 3-1, 10. perc: 4-4, 15. perc: 7-6, 20. perc: 8-7, 25. perc: 9-10, 30. perc: 11-11, 35. perc: 14-13, 40. perc: 16-16, 45. perc: 18-17, 50. perc: 19-18, 55. perc: 21-20, 60. perc: 25-21

Kép forrása: Kovács Anikó





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30