hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Nem egy megszokott összecsapás következik vezetőedzőnknek
2022. február 17.
Dragan Djukics szegedi kötődése miatt tudja, nem egy átlagos forduló következik.

Csapatunk szombaton Szegedre látogat a K&H Liga 15. fordulójában. Tavaly szeptemberben a szegediek 28-39-es győzelmet arattak a Földi Imre Sportcsarnokban és jelen pillanatban a tabella élén állnak, habár kettővel több találkozót játszottak, mint a második helyen álló Veszprém.

 

Csapatunk tagjai közül többen is játszottak a kék-fehéreknél, de vezetőedzőnk két ízben is irányította már hétvégi ellenfelünket. Dragan Djukics tudja, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de kihívásként tekint a mérkőzésre, ahol szeretné, hogy játékosai élvezzék a játékot.

 

Az elmúlt három találkozón nyerni tudtunk, és említetted, hogy erős most a csapatszellem. Mekkora segítség az erős csapategység egy olyan kaliberű ellenféllel szemben, mint a Szeged?

- Egy olyan csapat ellen, mint a Szeged élmény pályára lépni. Egy jó és új környezetbe megyünk, hiszen ők is új csarnokban játszanak. A saját játékunkra kell koncentrálnunk és legyünk őszinték: ők az esélyesebbek, mi pedig három megterhelő találkozó után utazunk hozzájuk. Kiderül, mennyire energetikusan tudunk majd játszani, habár ők ma is játszanak, ez a februári, márciusi periódus már csak ilyen. Előttük is fontos mérkőzések állnak, meglátjuk, mi lesz majd az összecsapáson.

 

A csapatban sokan, köztük neked is van kötődésed a hétvégi ellenfélhez: különleges lesz emiatt a mérkőzés vagy ugyanúgy állsz hozzá, mint bármelyik másik találkozóhoz?

- Biztosan nem egy megszokott összecsapás lesz. Sokat jártam a hazai mérkőzéseikre korábban és ebben a szezonban is voltam Szegeden a Kiel, az Elverum, valamint a Zágráb elleni találkozón. A Szeged csodálatos és érzelmes része a karrieremnek. Azonban nem csak nekem, hanem több játékosunknak is van kötődése ellenfelünkhöz. Nem terveztem, hogy egyszer még visszatérek oda ellenfélként, de ez hozta az élet, nem egy átlagos mérkőzés lesz ez.

 

Említetted, hogy nekik sincsen könnyű periódusuk, ami a mérkőzések számát illeti. Mi az, amivel fogást találhatunk rajtuk, mire kell ügyelnünk ellenük?

- Minden poszton klasszisok alkotják a keretüket és képesek nagy tempóval játszani, mindegy, milyen taktikát alkalmaz ellenük az ellenfél. Edzőjük az egyik legjobb szakember a világon, egy jól ismert filozófiával, amit sok éve játszat a csapatával. Ez már talán több is, mint filozófia, ez a játékstílus már a vérében van a játékosainak. Természetesen én is szerettem volna felépíteni valami hasonlót az elmúlt időszakban, de Pastor előnyből indul, hiszen évek óta a csapatnál van. És akkor ténylegesen nem is beszéltünk arról, hogy mennyire domináns játékosok vannak Szegeden. Edzőként arra törekszem majd, hogy a fontos és hasznos elemeket tovább vigyük majd a hétvégi találkozóból az elkövetkező periódusra. Ez egy kihívás lesz számunkra és nyomás nélkül kell, hogy játszunk. Természetesen mindent bele fogunk adni, nincsen olyan kézilabdázó, aki ne akarna nyerni minden összecsapáson. Azonban a Szeged a favorit, de bízom benne, hogy a szurkolók élvezni fogják a mérkőzést és ezt mondom a játékosaimnak is: élvezzék a játékot, nincsen nyomás a vállukon ezután a három találkozó után.

 

K&H Liga, 15. forduló
Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC, szombat, 17:30 (TV: M4 Sport+)
 

Kép forrása: Szokodi Academy

 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30