hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Érzelmi hullámvasút, de a végén mi nevethettünk!
2022. február 16.
Bartucz László kiváló teljesítményének is köszönhetően csapatunk drámai mérkőzésen legyőzte az AEK Athens HC csapatát.

Csapatunk a Multifunkciós Csarnok első európai mérkőzésére készült kedden. Ellenfelünk az AEK Athens HC együttese volt, akik az első összecsapásunkon nyerni tudtak, azonban ma, az idei év első európai találkozóján megnyílt az esély a visszavágásra.

Egy technikai hibával indult a mérkőzés görög részről, és hiába volt két ziccerünk, kimaradtak a helyzetek. Kissé hektikusan kezdett mindkét csapat, az ötödik perc elejéig nem is esett gól, ekkor azonban Zdolik betalált, majd jött is egyből az egyenlítés.

Balátlövőnk csak úgy, mint a Gyöngyös ellen, most is jól kezdett, ő dobta második gólunkat is. Bartucz egy hetesbe beleért, és egy beállós lövést is védett. A 9. perc elején 3-3 volt az állás, Juhász tudott kiegyenlíteni, majd Balogh meg is szerezte a vezetést. Sajnos Bartucz újabb hárítását nem tudtuk gólra váltani, így nem mentünk el két góllal.

Azonban kapusunk újabb lehetőséget adott csapattársainak, sőt indításából Sunajko kettőre növelte előnyünket. Bartucz akrobatikus mozdulattal védte a következő próbálkozást, Moya Florido nem tudta átverni kapusunkat, a fordulásból pedig Győri megint kettőre növelte előnyünket.

Először kerültünk emberhátrányba, amikor Ancsint kiállították, az AEK pedig újra ki tudott egyenlíteni. Ellenfelünk vezetőedzője pedig először kért időt a találkozón, azonban mi jöttünk ki belőle jobban. Sunajko kiharcolt egy hetest, valamint egy kiállítást, Győri pedig értékesítette a büntetőt. A 23. percben újra emberelőnybe került ellenfelünk, de Bartucz állta a sarat, a ziccert viszont már ő sem tudta védeni. Kapusunk újabb hárítását követően újra egyenlő volt az állás, Urban volt a gólszerző.

A bírók beindultak és újabb két percet osztottak ki, de most mi lehettünk előnyben. Örömünk nem tartott sokáig, mert rögtön kiszórták Zdolikot is. Bartucz azonban védte a megítélt büntetőt és a fordulás után ismételten mi jöhettünk a vezetésért, de Ugalde labdát szerzett és betalált az üres kapuba. Djukics mester ekkor kért időt, majd büntető formájában következett a lehetőség, amit Sunajko be is dobott. A csapatok 12-12-es állással vonulhattak a szünetre.

A görögök kezdték jobban a második félidőt, sajnos el is léptek kettővel és még emberhátrányba is kerültünk, rögtön kétszer is. Hirtelen kisebb gödörben is voltak a Kék Tigrisek, ugyanis amíg ellenfelünk ötször is betalált a második félidő elején, mi egyszer sem. Vezetőedzőnk időt is kért és Ancsin ezt követően kétszer volt eredményes. Bartucz újra belelendült, védése után pedig Ancsin dobott ismételten gólt, visszakapaszkodtunk háromra. A görögök elpuskáztak egy lehetőséget, utána pedig Fekete indult meg és harcolt ki egy büntetést, valamint egy büntetőt. Győri biztos kézzel értékesítette a hetest, feljöttünk kettőre.

A görögök is időt kértek Urban üreskapus gólja után, a két csapat között ekkor kettő volt, 17-19-re vezetett ellenfelünk. Habár az AEK gólt dobott az időkérés után, Ancsin jelentkezett egy újabb találattal. Jobbátlövőnket nem lehetett megállítani, az ötödik gólját szerezte a mérkőzésen. Ancsinnak nem csak elől, hanem hátul is nagyon jól ment, labdaszerzéséből fordulhattunk, a kiharcolt hetest pedig Győri dobta be. A 47. percben ezzel egy gólra jöttünk fel, de szélről egyből gólt dobtak a görögök.

Itt mindkét csapat leállt a gólgyártásban egy picit, jöttek a kapufák, a hibák és a Bartucz védések. Ancsin pedig továbbra is ellenállhatatlanul játszott a második játékrészben, hatodik gólját dobta. Kapusunk újra megfogott egy átemelési kísérletet, a fordulásból Győri pedig kiegyenlített, így a felek 22-22-vel fordultak az utolsó kilenc percre.

Juhász elveszített, majd megszerzett egy labdát, azonban Boukovinasz védeni tudta a ziccerét. Viszont a mi kapunkban is egy kiváló hálóőr állt, aki újra hárított, Fekete ezt követően pedig megszerezte a vezetést, de ekkor megint kaptunk egy két percet, amit sem Ancsin, sem mi nem értettünk igazán.

Bartucz ismételten, most már sokadszorra védett nagyot, ezzel újra esélyt adott arra, hogy átvegyük a vezetést, azonban passzívott intettek a bírók, Győri lövése pedig nem sokkal fölé ment. Az AEK kapott egy hetest, amivel újra vezettek, nálunk hasonló helyzetben azonban elmaradt a sípszó...Baloghnak nem ítéltek büntetőt, de Djukics mester időkérése után a jobbátlövő betalált, kiegyenlítettünk két perccel a vége előtt. A görögök újabb hetese kimaradt, Győri pedig megszerezte a vezetést. Az utolsó görög támadáskor lejött a kapusuk, emberelőnyben próbálták kiharcolni az egyenlítő gólt. Meg is volt a taktika, azonban azzal nem számoltak, hogy Bartucz László hárítani fog, a végeredmény 25-24!

 

Egy igazi krimi után gyűjtöttük be a két pontot, csapatunk így a mostani EHF Európa Liga kiírásban másodjára is nyerni tudott és jövő héten a Sporting ellen folytatjuk majd az európai mérkőzések sorát. Zsinórban a harmadik mérkőzésünket tudtuk megnyerni, de a jövő heti EL mérkőzés előtt a hétvégén Szegedre látogatunk.

Ancsin Gábor mind a hat találatát a második játékrészben szerezte, csapatunk legeredményesebb játékosa pedig Győri Mátyás volt a maga hét góljával. Bartucz László a legfontosabb pillanatokban tudott védeni, a szélről jövő lövések több, mint felét hárítani tudta (8/15).


EHF Európa Liga, 7. forduló

Grundfos Tatabánya KC – AEK Athens HC 25-24 (12-12)

 

Tatabánya: Bartucz (15/39), Perényi (kapusok), Tóth, Juhász 2, Hornyák, Stojnic, Sunajko 2, Balogh 2, Győri 7 (4), Urban 2, Ancsin 6, Zdolik 3, Ushal, Fotache, Fekete 1, Bodor

Edző: Dragan Djukics

Kiállítások: 14 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 5/5, 1/4

Eredmény alakulása: 5. perc: 1-1, 10. perc: 4-3, 15. perc: 6-5, 20. perc: 7-7, 25. perc: 8-9, 30. perc: 12-12, 35. perc: 12-14, 40. perc: 15-18, 45. perc: 19-21, 50. perc: 21-22, 55. perc: 23-23, 60. perc:
 

 

A csoport többi mérkőzésén:
USAM Nîmes Gard – HC Eurofarm Pelister 25-23
Kadetten Schaffhausen – Sporting CP 26-24

 

A csoport állása:
1. USAM Nîmes Gard, 11 pont (továbjutott)
2. HC Eurofarm Pelister, 8 pont
3. Kadetten Schaffhausen, 8 pont
4. Sporting CP, 7 pont
5. AEK Athens HC, 4 pont
6. Grundfos Tatabánya KC, 4 pont

 

Képek forrása: Kovács Anikó





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30