hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Fontos időszak
2022. január 14.
A felkészülési periódusról beszélgettünk vezetőedzőnkkel.

Csapatunk január 3-án megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. A csapat a kemény és hajtós edzések mellett több mérkőzést is játszik: többek között erről is beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Dragan Djukiccsal.

Hogyan látod eddig a felkészülési időszakot: mit szeretnél elérni a csapattal januárban?

- Ami kifejezetten fontos számomra, az az, hogy olyan dolgokon dolgozzunk, aminkre nem volt időnk vagy nem lesz időnk az elkövetkező időszakbab, hiszen februárban rengeteg találkozónk lesz. Szeretnénk felállítani egy kicsit eltérő védekezési rendszert, mint a korábbi, valamint több és magasabb szintű egyéni edzést tartani posztonként. Ezáltal több rotációval játszhatunk, jobb tempóval és remélhetőleg ez segít nekünk abban, sok sikeres legyen a tavaszunk.

 

Habár nem teljes a keret, hiszen hárman távoztak a válogatottakhoz, de ez egy esély lehet a fiataloknak: hogyan látod ezt?

- Vannak a válogatottnál játékosaink és vannak kisebb sérüléseink: szükségünk van a fiatalokra és örülök, hogy csatlakozhattak a kerethez erre az időszakra. Ezáltal tapasztalatot szerezhetnek nap mint nap, és a keretnek is fontos, hiszen megfelelő létszámban vagyunk ahhoz, hogy taktikai elemeket gyakoroljunk. Az az üzenetem a fiataloknak, hogy szerezzenek minél több tapasztalatot az edzések és felkészülési találkozók által és ezáltal új tapasztalatot szerezhetnek a tavasz idényre. Meg szeretném köszönni kollégámnak – az edzőjüknek – hogy itt lehetnek a csapattal és bízom benne, hogy pozitív élményekkel gazdagodnak majd.

 

Lejátszottuk első találkozónkat a Győr ellen: milyenek voltak az első benyomások, mit gondolsz a mérkőzésről?

- Először is szeretném megköszönni a győrieknek, hogy játszani tudtunk: jó ellenfél voltak, de hozzá kell tennem, hogy nekünk ez volt az első találkozónk a szünet után. Így néha túl nagy is volt az iram, de ezt leszámítva elégedett vagyok. Másrészről még mindig dolgoznunk kell a védekezésünkön, sok dolgot kéne máshogy és jobban csinálnunk, de ez egy folyamat része. Nyolc játékosunk nem volt ott Győrben, amit azt mutatja, hogy türelmesnek kell lennünk: sok játékos kapott most lehetőséget és minden segítséget meg kell adnunk nekik, hiszen fontos szerep hárulhat rájuk majd februárban.

 

Ma azonban egy komoly ellenfél érkezik, a Valur: milyen találkozóra számítasz, mit szeretnél magaddal vinni ebből az összecsapásból?

- Először is, nagyon örülök, hogy egy ilyen csapattal játszhatunk, ami a skandináv iskolát képviseli. Izlandon ez az első számú sportág, sok játékost és edzőt adott ez a kis ország Európának, a Valurnak pedig hosszú történelme van és az európai porondon is megmutatták magukat. Negyedikek jelenleg a bajnokságukban és csak két ponttal vannak az első helyezett mögött. Volt két kiváló mérkőzésük az Európa Ligában a Lemgo ellen (26-27, illetve 21-27). Lehet most ebben az időszakban túl erős riválisról is van szó, hiszen sok játékosunk hiányzik, de ettől függetlenül a Valurt nagyra tartom és tisztelem ellenfélként és jó lehetőség ez számunkra, hiszen egy teljesen más kézilabda iskolát képviselnek.
 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30