hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
UTÁNPÓTLÁS HÍREK
2021. december 29.
Értékeltük a félévet.

Az utánpótlásban is lement az őszi szezon, így megkértük edzőinket, hogy mondjanak néhány szót a félévvel kapcsolatban saját csapataikról.

Ifjúsági I.osztály

Nagy Péter


Az idei szezonban nagy változáson ment át a játékoskeret. Több meghatározó játékos távozott egyetemi tanulmányok miatt. A pótlásukat csak részben tudtuk megoldani saját utánpótlásunkból és más csapatokból.
Ennek ellenére egy jó mentalitású, stabil, sikerre éhes társasággal kezdtünk neki a felkészülésnek. Fizikai felmérésekkel és heti 9-10 edzéssel készültünk a bajnokságra. Az alapozás nagyon jól sikerült és mindezt a visszamérések is igazolták. Minden játékos remek fizika mutatókkal rendelkezett a kezdésre.
A szezon eleje nagyon sikeres volt (4 győzelem), majd egy váratlan vereség miatt hullámvölgybe került a csapat, amit sajnos cipeltünk magunkkal a sorozat végéig. Nagy bravúrok és gyenge mérkőzések váltogatták egymást. Összességében 14 pontot szereztünk és ezzel a 6-7 helyről várjuk a folytatást, de a mezőny nagyon sűrű a 2. hely csak 4 pontra van tőlünk. Az ifjúsági bajnokság mellett több játékos is bemutatkozhatott az NBI/B felnőtt mezőnyében, köszönhetően a közös együttműködésnek a Komárom csapatával. A fiatalok nagyon jól használták fel ezt a lehetőséget, remekül játszottak és sok tapasztalatot gyűjtöttek a felnőtt mezőnyről.
Fizikálisan és technikailag sokat léptünk előre, de sajnos a mentális felkészítésben nagyon el vagyunk maradva. Ez nagyon fontos lenne a kiegyensúlyozott teljesítmény eléréséhez. Tavasszal ebben is szeretnénk előrelépni. Az utolsó héten fizikai felmérések várnak a játékosokra, majd a évzáró után kapnak egy hosszabb pihenőt, hogy január 3. újult erővel kezdhessünk neki az előttünk álló feladatoknak.

 

Serdülő I.osztály

Fülöp Péter


Nehéz öt hónapon vagyunk túl. Ideális helyzetben a naptári év végére , egyre összeszokottabb, folyamatosan jobb teljesítményt nyújtó csapatomról kellene most értékelést írnom! Sajnos a sérülések, betegségek miatt ez nem valósult meg, sőt elfogytunk, az utolsó bajnokikra alig tudtunk kiállni! Megtapasztaltuk, hogy mennyire erősek az ellenfeleink, azt is tudjuk miben kell fejlődnünk tavaszra, és mit kell még jobban elmélyíteni a játékunkban!
Most pici pihenő következik, és január elején elkezdjük újult erővel a felkészülést, a tavaszi mérkőzésekre!
Köszönjük a segítséget mindenkinek, és ezúton kívánok Boldog Karácsonyt, jó egészséget az Újévre!!”

U16-U15

Csik Ákos


Július vége óta dolgozom együtt az U16-os és U15-ös csapattal. Sok, kemény munkával tarkított hetek-hónapok vannak mögöttünk. A fiúknak alkalmazkodnia kellett egy új stílushoz, más elvárásokhoz, de úgy érzem ennyi idő elteltével kezdik felvenni a ritmust. Az edzéseken és szerencsére most már a mérkőzéseken is egyre többször köszönnek vissza a sokat gyakorolt elemek. Természetesen ez még csak az út eleje, de fontos lépéseket tettünk meg. A pozitív, fejlődésre utaló jelek mellett, ugyanakkor azzal is tisztában kell lennünk, mennyi mindenben muszáj még rengeteget fejlődnünk. Az előzetes elvárásaimhoz képest nem állunk rosszul, de, hogy az élbolyhoz tartozó csapatokkal is szorosabb mérkőzéseket tudjunk játszani, sokkal nagyobb határozottságra, figyelemre és koncentrációra lesz szükség. A feladat adott, és úgy látom a fiúk fogékonyak az újdonságra. Ha alázatosan dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, képesek leszünk szintet lépni.
 

U14

Horváth Árpád, Jackó László


Az U14-es csapat a gyermekbajnokság Fiú U14-es 1. osztály C csoportjába szerepel. A korosztályban 21 fő szerepel. A gyerekek tudása nagyon különböző illetve nagyon sok hiányzó van a kialakult helyzet (covid), valamint sérülés miatt.
A gyermekbajnokságban azonban minden alkalommal a kötelező 14 főt ki tudtunk állítani. Ebben a csoportban 6 csapat szerepel, 2 olyan csapat van a bajnokságban, aki jóval magasabb tudással rendelkezik, mint mi. Fizikálisan és tudásban is fölöttünk állnak. Ebben a korban a fizikális előny nagyon sokat jelent. A bajnokságban , mind két csapattól simán kikaptunk. Az Éles ellen egyfélidő első 10 percében tudtunk olyat produkálni, hogy vezettünk az Éles ellen. Ez mutatja azt is, hogy a 10 percenkénti kötelező sorcserének köszönhetően, egy sorunk az kiválóan teljesít, míg a másik sorunk egyelőre csak epizód szerepre képes.
A Simontornya csapata fizikálisan felettünk van, de tudásban hozzánk hasonló. Ezt a fölényüket kihasználva simán vertek meg bennünket oda-vissza. Kár érte.
A Budaörs csapata hasonló felépítésű és képességű csapat. Az első mérkőzésen kiválóan védekeztünk jó kapus teljesítménnyel együtt és támadásainkat is eredményesen fejeztük be. 5 góllal győztük le az ellenfelet. A visszavágón hazai pályán mélyen a tudásunk alatt játszottunk. Az ellenfél már 7 góllal is vezetett. Az akarással viszont nem volt gond, így a végére sikerült 2 gólra csökkenteni a különbséget.
A győri csapat fizikálisan hasonló, mint mi, de mi vagyunk a jobbak. Mindkét alkalommal oda-vissza alapon győztük le az ellenfelet.
Sajnos a bajnoki mérkőzéseken nagyon lehetett látni, hogy hosszú ideig a Kodályban készültünk és nem szabályos kézilabda pályán. Reméljük, hogy az új csarnok átadásával ezek a gondjaink megoldódnak.
Az őszi forduló befejezésekor derült ki, hogy a Budaörs ellen azonos pontszámmal szerepelünk. Az egymás elleni eredményben mi vagyunk a jobbak és így a csoport 4. helyén végeztünk. Ezzel az eredménnyel az U14-es bajnokság középházában folytathatjuk tavasszal a bajnokságot.
Edzői vélemény (Jaczkó László): A csapat fizikálisan le van maradva az első 3 csapathoz viszonyítva. A bajnokság alatt sokféle arcunkat mutattuk be, de végeredményben megérdemelt helyen vagyunk a bajnokságban. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy tavaly csak otthoni edzéssel tudtunk készülni és így a gyengébbeket nem tudtuk felhozni arra a szintre, ahol a többiek állnak. Sajnos az elején két játékosunk súlyosan megsérült és kiesett a játékból. Már nagyon várjuk vissza és reméljük, hogy tavasszal már csatlakozhat a csapathoz. Folytatjuk a megkezdet munkát és reméljük, hogy a covid nem szól közbe.
 

U11-U13

Sebestyén Máté


Szeptember óta, Ilyés Ferenccel közösen dolgozunk a két korosztály szakmai felkészítésén. Mindez nagyon sokat jelent a játékosok fejlődésére nézve, hiszen több figyelmet kapnak az edzések során, így hatékonyabban zajlik a hibák javítása.
Az U11-es csapat létszám problémákkal küzdött a szezon kezdetén, ami elsősorban a vírushelyzet okozta nehézségeknek volt a következménye. Ennek megfelelően, a fő hangsúly a toborzáson volt, melynek köszönhetően, immáron közel 20 játékos alkotja a keretet. Sajnos jelenleg csupán kétszer egy órát tudunk edzeni, mindezt edzőmérkőzéseken való részvétellel szeretnénk bővíteni a jövőben. Bajnoki szerepléseinken érződik még, hogy sok az újonc a csapatban. A régióban található legjobb együttesektől távol áll a játékunk, viszont rendszeresen találkozunk hozzánk hasonló erőt képviselő gárdákkal, akikkel nagyon hasznos mérkőzéseket szoktunk játszani.
Jelenlegi U13-as csapatunkkal jelentős közös múlttal rendelkezünk, hiszen korábban évekig, Vass Dániellel közösen dolgoztunk a gyerekek felkészítésén. Egy nagyon dolgos, jó mentalitású gárdáról beszélhetünk, a játékosok legtöbbje él-hal a kézilabdáért. A csoport heti 4 alkalommal tud együtt edzeni, de sajnos csak 1-1 órában. Szükséges lenne az edzések hosszát növelni, de ameddig erre nincs lehetőség, jelen körülményekből hozzuk ki a maximumot. Nagy hangsúlyt fektetünk a játékosok fizikai állapotára, melynek fejlődését felméréseken keresztül követünk. Eredményeik alapján jó irányba tartunk a srácokkal. A bajnoki fordulókon jól szerepelünk, de sajnos kevés olyan ellenféllel találkozunk, akik igazán nehézséget okoznának számunkra. Ennek orvoslása érdekében, minden hónapban edzőmérkőzést játszunk a tatai Kőkúti csapatával, ami mindkét együttes számára rendkívül hasznosnak tekinthető. Az őszi szezont a Ferenczy Kupán való szerepléssel zártuk. A tornán roppant erős ellenfelekkel találkoztunk, ami a gyerekek számára is egyértelművé tette, hogy még keményebben kell dolgoznunk januártól.
 

U12

Horváth Árpád


2021. augusztus 1-jén vettük át az U12–es csapat irányítását Jaczkó László tanár úrral. Ekkor a csapat létszáma 8 fő volt. Az előző idényben nagyon sokáig csak online edzésük volt, mérkőzést egyáltalán nem játszottak, ezért sok gyerek más sportágra váltott.
Az első feladatunk az volt, hogy legalább egy csapatra való játékosunk legyen. Ez mára olyannyira sikerült, hogy 27 fő jár rendszeresen edzésre. Amikor a gyerekek látták, hogy itt komoly munka folyik, lassan elkezdtek visszaszivárogni.
A felkészülést egy hónapos edzőtáborral kezdtük, ahol napi két edzést tartottunk. Sajnos hamar kiderült, hogy nagyon komoly hiányosságaink vannak. A csapat tagjainak játéktudása és fizikai felkészültsége igen-igen gyenge volt. Így mindent az alapoktól kellett újrakezdenünk. Viszont meg kell dicsérnem a csapatot, rendkívül szorgalmasan, pontosan és rendszeresen járnak azóta is edzésre. Szívesen végeznek ezen felül is pluszmunkát, hiánytalanul vesznek részt még a reggeli edzéseken is, ami nem kis áldozattal jár.
Sajnos a jó eredményekre még várni kell, nagyon sokat és nagyon keményen kell még dolgoznunk ezért, hiszen óriási lemaradást kell pótolnunk. Úgy látom, a fiúk ebben partnerek, és ha így fejlődünk, ez is meglesz.
A bajnokságban 8 mérkőzést játszottunk. Négy alkalommal sikerült győznünk, négyszer viszont vereséget szenvedtünk. A Győrtől, a Tatától és az Esztergomtól kaptunk ki, akik összeszokottabb játékot mutatnak és fizikálisan is erősebbek, mint mi. A győzelmeink mindig nagyarányú győzelmek voltak, nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfeleinkkel. Az volt a célunk, hogy a félév során mindenki játszhasson mérkőzést, ezért minden fordulóban legalább 14 fővel álltunk ki.
Ezen kívül volt 7 edzőmérkőzésünk is. Játszottunk a Szigetszentmiklós csapatával és a Dózsa iskola lányaival.
A jövőben tervezzük, hogy a mérkőzések számát a lehető legmagasabbra emeljük (edzőmérkőzések, kupák), és bízunk abban, hogy a járványhelyzet ebbe nem szól bele. Szeretnénk megtartani a jó csapatszellemet és fenntartani a gyerekek motiváltságát. Reméljük, hogy a továbbiakban bejutunk valamelyik nagy csarnokba, ahol méretes kézilabda pályán tudunk edzeni, mert ez a további fejlődésünk szempontjából nélkülözhetetlen lenne. Sajnos eddig csak a Kodály iskola kis tornaterme állt rendelkezésünkre.
Külön köszönjük a szülők támogatását, érdeklődését. Erre a jövőben is számítunk, hiszen csak közösen tudunk előrelépni.
 

U11 Tarján

Gazda-Pusztai Zsolt


Grundfos Kc-Tarján U11-es csapatával foglalkozom. Mivel jelenleg ez alatt Tarjánban nincs korosztály, eléggé nagy a szórás. az 5-6 éves teljesen kezdőtől a 9-10 "vérprofi" hozzám már 2-3 éve járó gyerek is. Akik ugye nemcsak fizikálisan hanem tudásban is teljesen más szinten vannak. Ami úgy gondolom természetes is. A létszámunk így 20 fő felett van.
A felkészülés első részében nem szedtem szét a gyerekeket, akkora különbség talán még nem volt, de amint híre ment a faluban, hogy lehet jönni elég szép számmal csatlakoztak gyerekek az edzésekhez. Ugye gyereket nem küldünk/veszíthetünk el. Itt átmeneti megoldásként Szentner-Kovács Gabriella segítségére támaszkodtam, aki a kicsiket vette a szárnyai alá. Itt is nagyon köszönöm az ez irányú segítségét is. De úgy gondolom, a jövőben erre valami megoldást kellene találni..
Heti 2 edzés alatt a gyerekek szépen fejlődtek. Számukra kiírt bajnokságban helyt állnak. Annak tükrében is, hogy a csapat magja még jövőre is ebben a korosztályban vitézkedhet.
Reméljük az elmúlt másfél év után, jövőre már semmi sem hátrálhatja, akadályozhatja a felkészülésünket, és minél több mérkőzésen mutathatják be tudásukat.

U10

Hajdú Tamás


Ebben az évben vettem át az U10-es csapat irányítását, még az ismerkedés fázisában vagyunk. A gyerekek között vannak olyanok, akik már kézilabdás tapasztalattal rendelkeznek, és vannak kezdők is. A feladatom a szintre hozás, ami kezd beérni.
November végén rendezték meg az első U10-es fordulót Tarjánban. Az első mérkőzést álmosan, sok hibával kezdtük az Esztergomi OKSC I. csapata ellen. A második mérkőzést a Tatai AC ellen vívtunk ahol már egy élvezhetőbb kézilabdát láthattak a kilátogató szülők.
A következő fordulóig lesz két hónapunk, hogy még jobban ősszecsiszolódjunk, dolgozunk tovább, hiszen ezek a gyerekek most tanulják a kézilabdát és a lényeg, hogy mindenki játszon és élvezze amit csinál.
Az idei utolsó edzést a hagyományoknak megfelelően focival és közös pizzázással zártuk.

U9

Sebestyén Máté


Az idei szezontól a Szent Margit Általános Iskolában indítottunk újabb kis csoportot. Jelenleg 10 lelkes játékos alkotja a csapatot (első, második osztályos tanulók), akikkel heti két alkalommal tudunk együtt dolgozni. Az iskolai szertár rendkívül jól felszerelt, így minden adott a sokoldalú képzés biztosításához. A foglalkozások célja a mozgás megszerettetése, a sportág iránti elköteleződés kialakítása, valamint a kézilabdázás alapjainak lerakása. A fő hangsúly a technikai elemek gyakorlásán (labda pattogtatása és elkapása, dobómozdulat kialakítása, futótechnika javítása) van, melyeket játékos feladatokon keresztül, nagy örömmel végeznek a gyerekek. Márciustól az U9-es korosztályos bajnokságban mutathatjuk meg az eddig tanultakat. Minden bizonnyal, a mérkőzéseknek köszönhetően, rengeteg élménnyel gazdagodnak majd a gyerekek.

U8-U9

Varga Petra


Az idei évben csatlakoztunk a klubhoz. Fő bázisunk az Óvárosi Általános Iskola , ahonnan sikerült a toborzásunk után 16 fővel elindítani az edzéseket. Elsősorban labdás ügyességi feladatokat és mozgás koordinációs játékos gyakorlatokat végzünk heti két alkalommal. Edzéseinket a Bárdos László
Gimnáziumban tartjuk, ahol minden eszköz, tárgyi feltétel adott. Fő célom a kézilabda sportág megszerettetése, technikailag helyes labdavezetés megtanítása, a labda elkapásának és továbbításának helyes kivitelezése. A gyerekek nagyon szeretnek edzésre járni, de sajnos az utóbbi
egy hónapban nehezítette a karanténba való bekerülésük az edzések látogatását. Rengeteget fejlődtek , de a covid miatti mulasztások vissza visszavetnek minket a folyamatos haladásban.
Van három 2012-es születésű fiú így őket szeretnénk januártól a saját korosztályába edzésre küldeni.
Ez volna a hosszútávú célunk, hogy alapokat adni és gyerekeket a magasabb korcsoportba.
Remélem a covid nem tizedel bennünket tovább és a jövő évben zökkenőmentesen tudjuk az edzéseinket megtartani.




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30