hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Félévi értékelés: Dragan Djukics
2021. december 16.
Az év végén két értékelést olvashattok majd oldalunkon: először vezetőedzőnkkel, Dragan Djukiccsal ültünk le.

A 2021-es év zárásaként vezetődedzőnkkel, Dragan Djukiccsal beszélgettünk, hogy ő hogyan látta az elmúlt időszakot.

 

Milyen elvárásokkal érkezett Tatabányára, mielőtt hozzálátott volna a munkához?

- Minden elvárásom azzal kapcsolatos volt, hogy minél jobban megismerjem a a csapatot, kialakítsunk egy másfajta edzés stílust és ritmust, hogyan álljunk hozzá a kézilabdához és a sport filozófiájához - mondta edzőnk. - Erre kevés időnk volt, mivel sok kötelezettségünk volt és voltak problémái a csapatnak, mint hiányzó játékosok a válogatott miatt, kisebb sérülések és egy betegség is átment a kereten, ami nagyon lefárasztotta a srácokat. Nem sírtunk, a játékosok keményen dolgoztak és látni kell, hogy nem maradtak el az eredmények, de azt is, hogy egyik napról a másikra sem érkeznek maguktól.

 

Mit gondolsz, miben fejlődött legtöbbet a csapat?

- El szeretném hinni, hogy ez a csapat kissé másfajta kézilabdát kezdett el játszani - mind védekezésben, mind támadásban. A legtöbb időt azzal töltöttük, hogy a korábbi periódus problémáin dolgozzunk - ez főleg a védekezés volt, így sok időnk nem jutott a támadásra, inkább csak a felállásra, formációkra - nem nyílt rá sok esélyünk, hogy egyénileg fejlesszük a játékosokat. Ebből is következik, hogy nem minden játékos kapott megfelelő időt és esélyt minden egyes találkozón, de ez azon is múlt, hogy milyen mérkőzés állt előttünk.

 

Mi volt a legjobb és a legrosszabb pillanata az eddig itt eltöltött idő alatt?

- Mint minden csapatnak egy hosszú szezonban - és ez is biztosan az lesz, ilyen rövid idő alatt is kijutott mindkettőből... Ha visszatekintek (habár próbálok mindig csak a következő feladatra, eseményre koncentrálni), a Kadetten elleni találkozónk volt a csapat legjobbja, de nem csak azért, mert egy kiváló ellenfelet tudtunk megverni, hanem azért is, mert sok idő után szereztünk újra pontokat az európai porondon. A mélyütés a bajnokság utolsó fordulójában jött és nem lebecsülve az ellenfelünket, az egy olyan mérkőzés volt, amit meg kellett volna nyernünk... Egy jó csapat képes akkor is nyerni, ha nem a legjobbját nyújtja, és ez olyasvalami, amit meg kell tanulnunk, mert lehetnek még ilyen összecsapásaink a szezon további részében.


Az új év egy hosszabb felkészülési időszakkal indul, hiszen kezdődik az Európa-bajnokság: mik a tervek az elkövetkező periódusra?

- A játékosok biztosan várják a szünetet, mert mindenki nagyon fáradt, a sok találkozó és edzés miatt. Másrészről, az ilyen időszakok nagyon hasznosak egy edző számára, hogy meghúzzanak egy vonalat és lássák, mihez lehet kezdeni, hogyan lehet fejlődni. Januárban azokon a dolgokon fogunk dolgozni, amikben javulnunk kell, új taktikai elemeken. Azok a játékosok is nagyobb szerephez jutnak, akiknek kevesebb lehetőség jutott az elmúlt periódusban. Sok felkészülési mérkőzésünk lesz, szám szerint öt, és bízom benne, hogy hamarosan az új csarnokban játszhatunk, ami a klub és a város büszkesége lesz és minden szurkolóé. Végül szeretnék mindenkinek egy jobb, egészségesebb és szebb 2022-t! Áldott békés ünnepeket és boldog újévet kívánok mindenkinek!

 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30