Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria Webshop Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Anyagi nehézségekkel küzd a bajnokság egyik topcsapata
2020. december 14. 10:58
forrás: Kemma.hu

A Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata az idén már nem játszik több bajnoki- és kupamérkőzést. Ugyanis a szerdai soros ellenfelüknél, a Budakalásznál, több fertőzött játékost is regisztráltak, így a Magyar Kézilabda Szövetség ezt a találkozót elhalasztotta.


Az utolsó meccsen a Kék Tigrisek legyűrték a Dabas gárdáját, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy mostanában ez az egyetlen örömhír az együttes háza táján, amely nagyon nehéz hónapokat tudhat maga mögött. Erről és a folytatásról beszélgettünk egyebek mellett Marosi Lászlóval, a kézilabdaklub elnökével.


– A kilenc új játékost felvonultató, mondhatni új csapatunk munkáját a felkészülési időszakban sérülések nehezítették, majd szeptembertől a járvány okozta nehézségek tették szinte tervezhetetlenné a jövőt – emelte ki a sportvezető. – Két kivételtől eltekintve a teljes felnőtt keret átesett a fertőzésen. A tavalyi pontvadászat tavaszi teljes leállítása után szeptemberben és októberben is többhetes tétlenségre volt kárhoztatva a társaság. Az Európa Ligában is azért léptünk pályára, hogy a nemzetközi kupákból ne zárjon ki minket az EHF…


Ősz óta mindössze hat bajnoki és négy Európa Liga-mérkőzést tudott lejátszani a 2020–2021-es szezonban a Tatabánya.
– Szakmailag is nehéz év van az együttes és klub mögött – hangsúlyozta Marosi László. – De az elmúlt időszakban folyamatos finanszírozási gondokkal is küzdött egyesületünk. Ezen pedig a mai napig nem tudtunk úrrá lenni, ezt megnyugtató módon rendezni. A felnőtt játékosaink juttatásait nem tudjuk pontosan fizetni. A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat – jelenlegi formában történő – működtetése. Ha előre tekintünk, csak az biztos, hogy semmi sem biztos. Amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős változás, javulás, drasztikus lépésekre kell elszánni magunkat. A legfájdalmasabb döntéseket is meg kell hoznunk a játékosok, a szakmai stáb és nem utolsó sorban a klub érdekében. Úgy tűnik, ezt a minőségű együttest, amelyből hat játékosa is tagja a szűk magyar válogatott keretnek, ebben az összeállításban nem tudjuk fenntartani.


Amit Marosi László elmondott, ezt senki se tekintse „búcsúüzenetnek”. Nem erről van szó, ám az tény, hogy lezárulhat egy korszak.
– Minden esetre minden támogatónknak és szurkolónknak szeretnénk megköszönni az elmúlt szép és eredményes időszakot, kérnénk mindenkit, hogy lehetősége szerint ez után is segítse a Kék Tigrisek munkáját – fogalmazott a klub elnöke. – Továbbra is mindenkire számítunk, és a kiszámíthatóbb, illetve biztonságosabb jövő reményében kívánunk mindenkinek áldott karácsonyt és boldog újesztendőt!
Cikk: Petrik J.
Forrás: kemma.huCímkék

Kommentek


TABELLA
1. Telekom Veszprém26
2. MOL-Pick Szeged 16
3. FTC HungaroControl14
4. HE-DO B.Braun Gyöngyös 13
5. Csurgói KK13
6. Grundfos Tatabánya KC9
7. Sport36-Komló 7
8. Veszprémi KKFT Felsőörs6
9. Budakalász Kézilabda ZRT 6
10. Ceglédi KKSE5
11. SBS-Eger 5
12. Orosházi FKSE-LINAMAR 3
13. Balatonfüredi KSE3
14. Dabasi KC VSE 0

« 2021. január »
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Gyárlátogatás

A Kék Tigrisek ellátogattak a Grundfos üzemébe. Nézd meg az eseményről készült videós beszámolónkat!
Támogatók


Névadó főtámogatónk a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.© 2021 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30