hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Ismét „beleharaptunk” a Pickbe
2019. március 9.
Zsúfolásig telt csarnok várta a 18. fordulóban pályára lépő Tatabányát és a listavezető szegedieket. A mieink óriási csatában 25-25-ös döntetlen értek el a nagynevű riválisukkal szemben.


Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, a vendégek csak szűk negyedóra elteltével rendezték a soraikat. Ettől kezdve azonban ádáz csata zajlott a pályán. A szünet után fordított is a sokkal hosszabb kispaddal rendelkező, BL-résztvevő , de a mieink nem roppantak össze. Sőt, a véghajrában még talán a győzelmet is ki tudtuk volna csikarni. Ugyanis 20 másodperccel a vége előtt a Tisza-partiak támadhattak hét mezőnyjátékossal. Egyenlítettek is, de Székely Marci gyorsan kidobta a labdát a kezdőkörben Ilyés Fecihez, aki az üres kapura bombázott, ám centikkel célt tévesztett...

A mieink így is óriási bravúrt hajtottak végre, hiszen az elmúlt szezonban legyőztük a későbbi bajnok Picket, és most is beléjük „haraptunk”, azzal, hogy ellenünk vesztettek először pontot a 2018-2019-es idényben.

A rangadó számokban
Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged 25-25 (14-13)
Földi Imre Sportcsarnok, 1300 néző, vezette: Bócz, Wiedemann.
TATABÁNYA: Bartucz – Vrankovic 1, Grigoras 5, Rosta M. 5, Juhász Á. 2, Bozovics 4, Vujovics 6 (2). Csere: Székely M. (kapus), SIPOS A. 1, Ilyés 1, Pásztor Á., Borzas, Dénes, Nagy B. Edző: Vladan Matics
SZEGED: Sego – Sostarics 4, Maqueda 1, Gaber, Bombac 1, Bánhidi 2, Sigurmannssons 4 (2). Csere: Alilovics (kapus), Zsitnyikov 2, Bodó 4, Balogh Zs. 4, Cannales 2, Blazsevics, Szunajko 1. Edző: Carlos Pastor.
Az eredmény alakulása. 9. p.: 5-1. 15. p.: 7-5. 23. p.: 13-9. 27. p.: 13-11. 35. p.: 14-15. 40. p.: 16-19. 46. p.: 20-20. 58. p.: 25-24
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétméteres: 2/2, illetve 2/2.




Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor
Jó estét kívánok előszőr is mindenkinek. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó védekezést mutattunk be az egész mérkőzés alatt, de a támadásban játszottunk ma gyengébben, vagyis sok hibával, amiből ők tudtak gyors gólokat lőni és visszajönni a meccsbe. Nagyon nehéz így játszani, főleg a támadásban, mert úgy gondolom, hogy egy nagyon kemény védekezése van a Tatabányának, amelyek a két perces ítéletek limitjét érintik. Számítottunk arra, hogy lesz is labdaveszítésünk, úgy gondolom, hogy január óta a legjobb versenyformánkat mutattuk meg, megtudtuk volna nyerni a mérkőzést, de a végén ki is kaphattunk volna és úgy gondolom, hogy ez az egy pont a végén úgy jó ahogy van.

Bánhidi Bence
Jó estét, sziasztok. Azt gondolom, hogy nem volt meglepetés számunkra, volt videózás, az egész héten erre készültünk. A védekezésünk rendben volt, kicsit lehetne szerintem többet futnunk, támadásban igen, voltak buta hibáink, ebből tudott a Tatabánya visszajönni a második félidőben amikor elmentünk négy góllal. A meccs képe szerint értékes egy pontot szereztünk, mert a végén ki is kaphattunk volna, de az utolsó öt percben kicsit rutintalanok voltunk én úgy érzem.

Matic Vladan
Jó estét mindenkinek. Előszőr szeretnék gratulálni a Szegednek és Pastor mesternek. Jól játszott a Szeged, mindent megtettek, de úgy gondolom mi is jól játszottunk. Ilyen hullámzó meccs volt, elmentünk, visszajöttünk, majd a Szeged ment el és akkor mi is visszajöttünk, vége fele tudtunk volna nyerni is, de szerintem ez a döntetlen teljesen reális. Kemény meccs volt, de korrekt, nem volt semmi okoskodás, kemény védekezés volt, de a Szeged ellen nem is lehet másképpen. Szerintem ez a Szeged most Bajnokok Ligája döntős csapat, az én véleményem szerint. Kibírtuk, hogy egy ilyen jó csapattal játszottunk hazai pályán, tudtunk egy pontot szerezni, boldoggá téve így a várost és a szurkolóinkat, le a kalappal a csapat előtt. Voltak hibáink, főleg a vége fele, de objektív ez az eredmény. Holnap szabad nap, hétfőn regeneráció, kicsi taktika. Vannak sérültjeink, nem lesz egyszerű ismét egy nagyszerű gárdát fogadunk, de mindent kiadunk majd magunkból a következő mérkőzésen is és majd az utániakon is amik következnek, gondolok itt a Komló és a Nexe csapataira.

Juhász Ádám
Ehhez a remek atmoszférához, már hozzászokhattunk itt Tatabányán, mint ahogy a közönség is hozzászokhatott, hogy a csapat mindent megtesz, főleg a védekezésben látszik, hiszen ott többet számít a szív és az akarat. Támadásban mindig van pár játék, amit külön a Szegedre gyakorolunk, mert ők teljesen mást védekeznek, mint a többi csapat, okosabban előre tudva, hogy mit fog az ellenfelük játszani. Azt hiszem, hogy hellyel közzel nagyon jól játszottunk támadásban, védekezésben pedig az egész mérkőzésen. Azt gondolom, hogy nekünk sokkal többet ér ez az egy pont, mint a Szegednek, hiszen ők már bebiztosították magukat a bajnoki döntőben, nekünk viszont a harmadik helyhez nagyon fontos volt ez az egy pont. Két hete egy nagyon nehéz sorozatot kezdtünk meg, egyelőre még jók vagyunk, nem kaptunk még ki, úgyhogy próbáljuk így folytatni.

 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30