Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria Webshop Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Rangadóval és győzelemmel kezdtünk
2018. szeptember 2. 19:01
Sérülések nehezítették a hazaiak felkészülését, de ez szerencsére a szezonnyitón nem látszott. A mieink győzelemmel „tisztelegtek” a Bányász nap előtt, 22-18-ra legyűrve a Füred gárdáját.

 

A hagyományoknak megfelelően zsúfolt lelátó előtt, feszült hangulatban kezdődött a tavalyi harmadik és a negyedik Füred rangadója. Már az első pillanattól óriási küzdelem zajlott a pályán mindenegyes labdáért vagy gólt eredményezhető helyzetért.

Az első játékrész derekáig mindkét csapat igyekezett gyorsan befejezni a támadásait, ez azonban inkább nekünk sikerült. Ezért a fürediek sokszor arra kényszerültek, hogy a passzivitás határáig nyújtsák el támadásaikat. Ez azért velünk is előfordult, ha nem sikerült ellenfelünket lerohanni, akkor jöhetett a türelemjáték... Ám még ebben is jobbnak bizonyultunk. Ezért a szünetig – megnyugtatónak tűnő – ötgólos előnyt alakítottunk ki.

A fordulás után egy „másik” Balaton-parti együttes lépett a pályára. Amíg a fürediek az előző 30 percben összesen hatszor tudták bevenni Székely Marci kapuját, addig a második játékrészben tíz-tizenegy perc után már hét találatnál tartottak. Óriási javult a védekezésük is, miközben Csoknyai edző jókora kockázatot vállalva, olykor hét mezőnyjátékossal támadott. Vissza is kapaszkodott a Balatonfüred, úgymond a meccsbe, de a házigazdák egyszer sem engedték ki a kezükből a vezetést, és ez döntőnek bizonyult. Illetve nem mellesleg Vrankovics és Bozovics gólerős játéka.


A lelátón ott ült a sokszoros válogatott Harsányi Gergely is, aki tavaly köszönt el az élvonaltól, és csapatától, a Tatabányától. Most pedig a Tatai AC NB I. B-s gárdáját erősíti. Őt kértük meg értékelje a látottakat.

– Rangadó volt a javából – mondta. – Azt tudtam, hogy két jó csapat találkozik majd, de azt nem, hogy éppen melyik milyen formában várja a bajnoki nyitányt. Úgy gondolom, a „mieink” sikerének a titka a védekezésben rejlett, hiszen 18 gólon tartani a Balatonfüredet nem kis teljesítmény. Ahogy így visszaemlékszem, talán nem is tudnék senkit sem külön kiemelni a Tatabányából, mert ez a siker a csapatmunkának köszönhető. Szünet után jött egy kisebb hullámvölgy a hazaiak teljesítményébe, de végül ezt is megoldották. Megérdemelten győztek.

Az 1. forduló...
Grundfos Tatabánya KC - Balatonfüred 22-18 (11-6)
Földi Imre Sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Andorka, Hucker.
Tatabánya: Székely M. - Vujovics 4, Bozovics 6, Ilyés 1, Sipos A., Vrankovics 6, Pásztor Á. 2. Csere: Bartucz (kapus), Juhász Á. 1, Rosta M. 1, Szöllősi B., Grigoras 1, Dénes. Edző: Matics Vladan.
Balatonfüred: Fazekas – Szita, Bóka 1, Topics 1, Szemenov 7, Mááthé 6(3),
Hornyák 1(1). Csere: Ferreira, Kemény, Zdolik 2, Németh B. Kancel, Karvatski, Szöllősi O. Edző: Csoknyai István.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3-1. 12. p.: 5-2. 22. p.: 8-5. 26. p.: 10-6. 36. p.: 13-7. 41. p.: 14-12. 49. p.: 17-13. 55. p.: 17-15.
Kiállítások: 6, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 2/0, illetve 5/4.


Matics Vladan: - Gratulálok a Balatonfürednek és a kollegámnak, mert nagyon jó kis csapatot épített. Mindig is nehéz volt ellenük játszani és ez idén sem történt másképp. Nagyon jól védekezett a csapatom, a második félidő elején azonban érződött Ilyés Feci hiánya. A támadásunk helyenként döcögött, fontos helyzeteket, heteseket hagytunk ki, ezzel visszajött a Füred a meccsbe mi pedig visszaléptünk picit és elkezdtünk háborúzni. Hála az égnek most jól jöttünk ki belőle. Úgy látszik nekünk mindig kell 1-2 pofon, hogy aztán megint úgy menjünk, ahogy kell. Mi nem tudunk izgalom nélkül játszani, de ettől vagyunk mi a Tatabánya.

Csoknyai István: Nagyon nehéz falat volt nekünk elsőre a Tatabánya, főleg idegenben. Mondhatom, hogy azt kaptuk, amire készültünk és amitől tartottunk is: nagyon kemény védelem, melyet nagyon nehéz megbontani. Hellyel közzel úgy gondolom a mi védelmünk is jól működött. Az első félidőben 6-7-szer meg tudtak kontrázni minket a jó védekezésükből és kapusteljesítményükből, ebből adódott az az 5 gólos különbség. A második félidőben fel tudtunk zárkózni 2 gólra, itt mindent egy lapra felrakva próbáltunk 7 a 6-ba támadni, sajnos sokat belehibáztunk, 18 góllal pedig nem lehet meccset nyerni, főleg nem Tatabányán. A vereség ellenére dicséret illeti a csapatomat, hiszen nagyon nehéz helyzetből felállt és a második félidőt végig küzdötte.

Pásztor Ákos: Gratulálok a Fürednek, megint nagyot küzdöttünk ellenük. Nagyon vártuk már a mai meccset, mindannyian motiváltak voltunk. Ez a mai összecsapás alkalmas volt arra, hogy sokat fussunk és tempós kézilabdát játszunk. Talán a második félidőre ebbe kicsit bele is fáradtunk, tompábbal voltunk. Szerencsére mindig akadt 1-1 játékos aki hozzá tudott tenni és kihúzott minket a nehéz helyzetekből.

Máthé Dominik: Nagyon sokat készültünk erre a meccsre és az elején teljes extázisban léptünk a pályára. Sajnos a Tatabánya a lerohanásgóljaival el tudott lépni tőlünk, így 5-re nőtt a különbség a félidőre. A második játékrészben ugyan visszajöttünk, de aztán kevés volt az idő arra, hogy pontot szerezzünk.
Címkék

Kommentek


TABELLA
1. Telekom Veszprém0
2. MOL-Pick Szeged0
3. Grundfos Tatabánya KC0
4. Balatonfüredi KSE0
5. CYEB Budakalász0
6. Csurgói KK0
7. Sport36 Komló0
8. Dabas KC VSE0
9. EGER SBS Eszterházy0
10. Ceglédi KKSE0
11. B.Braun Gyöngyös0
12. FTC KN KFT0
13. Vecsés SE0
14. Mezőkövesdi KC0


« 2018. szeptember »
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Gyárlátogatás

A Kék Tigrisek ellátogattak a Grundfos üzemébe. Nézd meg az eseményről készült videós beszámolónkat!
Támogatók


Névadó főtámogatónk a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.© 2018 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30