Kövess minket:
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria Webshop Kapcsolat
 
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Negyedszer is bronzérem Matke: Kihozta magából a maximumot a csapat
2018. május 22. 9:46
Zsinórban negyedszer szerezte meg a bajnoki bronzérmet csapatunk. Ezzel az eredménnyel – Matics Vladan vezetőedző szerint – kihozták magukból a maximumot a fiúk. Matkét arra kértük, értékelje a kék-fehérek teljesítményét, és szóljon a jövőről is.

 

– Milyen szezon tudhattok magatok mögött? – kérdeztük a szakvezetőt.

– A játékoskeretünkben nem volt jelentős változás. Ezért úgy gondolom, kihoztuk a maximumot a csapatból. De ez elmondható az elmúlt négy esztendőre is. Sajnos, ezen időszak alatt nem tudtunk közelebb kerülni sem a Veszprémhez, sem a Szegedhez, amit én személy szerint is nagyon szerettem volna. Sőt, információim szerint ezek az együttesek a következő szezonra még tovább erősödnek, miközben a közvetlen konkurenciánk is jelentős előrelépésre készül. Nagyon „jön” a Ferencváros. Aztán a Csurgó és a Balatonfüred is jelentős igazolásokat tervez. Azaz egyre többen vannak, lesznek a nyakunkon. Magam is kíváncsian várom, mit hoz a jövő, mire leszünk az új idényben képesek.

 


– Nálunk mi a helyzet?

– Szerintem az idei csapatunk volt az eddigi legjobb. Büszkék lehetünk erre a társaságra. Amennyiben nem történnek jelentős változások a keretben, sokat számíthat majd az összeszokottság, hogy a játékosok szinte valamennyien barátok is. Ám azt biztosra veszem, hogy a rutinos Harsányi Geri és Szöllősi Szabi hiányt megérezzük. Mindemellett a klub fiatalításra készül. Bizonyára pályafutásuk elején tartó kézilabdázókat kell majd beépítenünk a Tatabányába. Emiatt az is könnyen elképzelhető, hogy nem tudjuk megtartani a bronzérmet. Ám a fiatalok „alkalmazása” befektetés a jövőbe, amely néhány éven belül kamatozhat majd, de addig csodát nem várhatunk tőlük. Nagyon remélem, hogy lelkes szurkolóink a nehezebbnek ígérkező idényben is kitartanak mellettünk, miként a támogatóink is rengeteget tettek értünk és bízom benne, hogy tesznek is. Nélkülük képtelenség lenne sikert elérni, és csak a legnagyobb köszönet jár nekik az eddigi segítségért is. Drukkereink minden alkalommal a Tatabánya nyolcadik játékosai voltak, akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésen léptünk a küzdőtérre.

– Ebben a szezonban voltak kritikus pillanatok?

– Mentálisan nagyon erősek voltunk. Olyan csapat lettünk, amelyik majdnem a legkevesebb gólt kapta az első osztályban. Szinte végig egyenletes teljesítményt nyújtottunk, hiszen huszonhat összecsapásból, két döntetlen mellett, hússzor győztünk. Kivételt mindössze a balatonfüredi bajnoki-, majd kupameccs jelentette. Ezeken a találkozókon éreztem olykor úgy, hogy játékosaim hozzáállása nem megfelelő, bár az MK-mérkőzésre talán ez nem is igaz. Az EHF-kupában már más kávéház. Ott – bizonyos külső körülmények miatt – egyszerűen nem juthattunk tovább a francia Chambéry ellen...

– Mi a leghőbb vágya a csapat nagyobb költségvetésén túl...?

– Szeretnénk egy szép, új sportcsarnokot. Higgyék el, egy ilyen létesítménnyel rendelkező együtteshez még játékosokat is könnyebb csábítani...

– Meddig tart a nyári pihenő?

– Július tizenhatodikáig kaptak szabadságot a keret tagjai, mert szeptember másodikán már kezdődik a 2018–2019-es pontvadászat.

 Címkék

Kommentek


TABELLA
1. Telekom Veszprém0
2. MOL-Pick Szeged0
3. Grundfos Tatabánya KC0
4. Balatonfüredi KSE0
5. CYEB Budakalász0
6. Csurgói KK0
7. Sport36 Komló0
8. Dabas KC VSE0
9. EGER SBS Eszterházy0
10. Ceglédi KKSE0
11. B.Braun Gyöngyös0
12. FTC KN KFT0
13. Vecsés SE0
14. Mezőkövesdi KC0


« 2018. augusztus »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Gyárlátogatás

A Kék Tigrisek ellátogattak a Grundfos üzemébe. Nézd meg az eseményről készült videós beszámolónkat!
Támogatók


Névadó főtámogatónk a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.© 2018 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30