Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria Webshop Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Negyedszer is bronzérem Matke: Kihozta magából a maximumot a csapat
2018. május 22. 9:46
Zsinórban negyedszer szerezte meg a bajnoki bronzérmet csapatunk. Ezzel az eredménnyel – Matics Vladan vezetőedző szerint – kihozták magukból a maximumot a fiúk. Matkét arra kértük, értékelje a kék-fehérek teljesítményét, és szóljon a jövőről is.

 

– Milyen szezon tudhattok magatok mögött? – kérdeztük a szakvezetőt.

– A játékoskeretünkben nem volt jelentős változás. Ezért úgy gondolom, kihoztuk a maximumot a csapatból. De ez elmondható az elmúlt négy esztendőre is. Sajnos, ezen időszak alatt nem tudtunk közelebb kerülni sem a Veszprémhez, sem a Szegedhez, amit én személy szerint is nagyon szerettem volna. Sőt, információim szerint ezek az együttesek a következő szezonra még tovább erősödnek, miközben a közvetlen konkurenciánk is jelentős előrelépésre készül. Nagyon „jön” a Ferencváros. Aztán a Csurgó és a Balatonfüred is jelentős igazolásokat tervez. Azaz egyre többen vannak, lesznek a nyakunkon. Magam is kíváncsian várom, mit hoz a jövő, mire leszünk az új idényben képesek.

 


– Nálunk mi a helyzet?

– Szerintem az idei csapatunk volt az eddigi legjobb. Büszkék lehetünk erre a társaságra. Amennyiben nem történnek jelentős változások a keretben, sokat számíthat majd az összeszokottság, hogy a játékosok szinte valamennyien barátok is. Ám azt biztosra veszem, hogy a rutinos Harsányi Geri és Szöllősi Szabi hiányt megérezzük. Mindemellett a klub fiatalításra készül. Bizonyára pályafutásuk elején tartó kézilabdázókat kell majd beépítenünk a Tatabányába. Emiatt az is könnyen elképzelhető, hogy nem tudjuk megtartani a bronzérmet. Ám a fiatalok „alkalmazása” befektetés a jövőbe, amely néhány éven belül kamatozhat majd, de addig csodát nem várhatunk tőlük. Nagyon remélem, hogy lelkes szurkolóink a nehezebbnek ígérkező idényben is kitartanak mellettünk, miként a támogatóink is rengeteget tettek értünk és bízom benne, hogy tesznek is. Nélkülük képtelenség lenne sikert elérni, és csak a legnagyobb köszönet jár nekik az eddigi segítségért is. Drukkereink minden alkalommal a Tatabánya nyolcadik játékosai voltak, akár hazai, akár idegenbeli mérkőzésen léptünk a küzdőtérre.

– Ebben a szezonban voltak kritikus pillanatok?

– Mentálisan nagyon erősek voltunk. Olyan csapat lettünk, amelyik majdnem a legkevesebb gólt kapta az első osztályban. Szinte végig egyenletes teljesítményt nyújtottunk, hiszen huszonhat összecsapásból, két döntetlen mellett, hússzor győztünk. Kivételt mindössze a balatonfüredi bajnoki-, majd kupameccs jelentette. Ezeken a találkozókon éreztem olykor úgy, hogy játékosaim hozzáállása nem megfelelő, bár az MK-mérkőzésre talán ez nem is igaz. Az EHF-kupában már más kávéház. Ott – bizonyos külső körülmények miatt – egyszerűen nem juthattunk tovább a francia Chambéry ellen...

– Mi a leghőbb vágya a csapat nagyobb költségvetésén túl...?

– Szeretnénk egy szép, új sportcsarnokot. Higgyék el, egy ilyen létesítménnyel rendelkező együtteshez még játékosokat is könnyebb csábítani...

– Meddig tart a nyári pihenő?

– Július tizenhatodikáig kaptak szabadságot a keret tagjai, mert szeptember másodikán már kezdődik a 2018–2019-es pontvadászat.

 Címkék

Kommentek


TABELLA
1. MOL-Pick Szeged 32
2. Telekom Veszprém32
3. Grundfos Tatabánya KC20
4. FTC HungaroControl20
5. HE-DO B.Braun Gyöngyös 19
6. Balatonfüredi KSE17
7. Csurgói KK 17
8. Sport36-Komló 16
9. SBS-Eger 12
10. Dabasi KC VSE 11
11. Mezőkövesdi KC 9
12. Orosházi FKSE-LINAMAR 7
13. Budakalász Kézilabda ZRT 5
14. Váci KSE 1

« 2020. május »
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Gyárlátogatás

A Kék Tigrisek ellátogattak a Grundfos üzemébe. Nézd meg az eseményről készült videós beszámolónkat!
Támogatók


Névadó főtámogatónk a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.© 2020 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30