Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria Webshop Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Dénes Jani tizedik szezonja
2018. február 20. 10:19
Dénes János, a Grundfos Tatabánya KC csapatkapitánya a 2017–2018-as idényben tizedik szezonját kezdte nálunk. A szurkolóink szemében, és nem utolsó sorban szívében, ő már tősgyökeres tatabányainak számít, annak dacára, hogy az egykori nagy rivális, Dunaújvárosnál ismerkedett meg a kézilabdázás alapjaival. A kiváló védőjátékossal múltról, jelenről és a jövőről is beszélgettünk.

– Hatodikos, hetedikes lehettem, amikor Dunaújvárosban megismerkedtem a kézilabdával – mondta Dénes Jani. – Ez ideális kornak tekinthető az élsport elkezdésére. Akkoriban az utánpótlás is ott edzett, ahol a Dunaferr SE nagycsapata. Abban a sportcsarnokban nevelkedtünk, ahol a felnőttek játszottak. Remek volt az utánpótlásunk, hiszen a serdülő korcsoportban, majd az ifik között is mindig mi nyertük a bajnokságokat. Ez nem is véletlen, mert olyan társakkal voltam egy csapatban, mint Császár Gábor, Mikler Roland, Grebenár Gábor vagy Nagy Kornél.

Talán azóta sem volt egyetlen első osztályú társaságnak ilyen utánpótlás állománya, de ez idő tájt a Dunaferr pénzügyi gondokkal küszködött. Mire rendeződött a klub anyagi háttere már gyakorlatilag „magukra maradtak” a fiatalok.

 


– Még nem voltam tizennyolc éves sem, amikor először éppen a Tatabánya ellen raktak be a nagycsapatba. Gólt is lőttem, még pedig Szathmári Janinak... – jegyezte meg a kiváló védő. – A kevesebb játéklehetőség miatt, illetve a fejlődésem érdekébe három hónapra kölcsön adtak Győrbe. Onnan Százhalombattára kerülte, ahol másfél évet kéziztem. Ekkor kerestek meg Tatabányáról, hogy igazoljak hozzájuk. Fél évkor érkeztem. Ebből adódik, hogy kilenc és fél éve vagyok itt, ami a tizedik szezonom.
Jani az utánpótlás időkben baloldali átlövőként szerepelt. A felnőtt gárdában már beállóst játszott, de éppen a Dunaferrnél fordult elő először, hogy csak védekezésbe vetettek be. Ezután jött a többszereplős időszaka, amely Tatabányán is kitartott. Hiszen nálunk szerepelt beállóként, néha még irányítót is játszott. Sőt mostanában,olykor a bal szélen is felbukkan. Persze azért inkább a védekezés a főprofilja, de ha támadni kell, akkor sem jön zavarba.

– Hogy lettem csapatkapitány? Magam sem tudom, hogy kijelöltek-e vagy megválasztottak – gondolkodott el Dénes Jani. –Ezért inkább fogalmazzunk úgy, hogy is-is, illetve fogjuk rá, felkértek. Minden esetre, ez óriási megtiszteltetés, és úgy gondolom, elismerés is ennél a csapatnál kapitányának lenni. Nagyon büszke vagyok rá.


A „cséká” kiemelte, hogy szerinte az utóbbi évek legjobb Tatabányájában kézilabdázhat. Most minden összeállt. A játékosok, a vezetés és az edző jó időben találkoztak. Egyébként szerencsésnek tartja magát, hogy két fantasztikus edzővel is – Debre Viktorral, majd most Matics Vladannal – dolgozhatott, illetve dolgozhat együtt.

– Rengeteg fantázia van ebben a mostani együttesben. Azt hiszem, nem kizárt, hogy akár a Bajnokok Ligájában is indulhassunk. Sőt, akár a bajnoki ezüstöt is megszerezhetjük...

 Címkék

Kommentek


TABELLA
1. MOL-Pick Szeged 32
2. Telekom Veszprém32
3. Grundfos Tatabánya KC20
4. FTC HungaroControl20
5. HE-DO B.Braun Gyöngyös 19
6. Balatonfüredi KSE17
7. Csurgói KK 17
8. Sport36-Komló 16
9. SBS-Eger 12
10. Dabasi KC VSE 11
11. Mezőkövesdi KC 9
12. Orosházi FKSE-LINAMAR 7
13. Budakalász Kézilabda ZRT 5
14. Váci KSE 1

« 2020. július »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


Gyárlátogatás

A Kék Tigrisek ellátogattak a Grundfos üzemébe. Nézd meg az eseményről készült videós beszámolónkat!
Támogatók


Névadó főtámogatónk a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.© 2020 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30