hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
ISMERD MEG UTÁNPÓTLÁS CSAPATAINKAT // LEHŐCZ ZOLTÁN ÉS A SERDÜLŐK
2017. január 30.
Kedves Szurkolók! Szeretnénk időről-időre bemutatni nektek a Tatabánya utánpótlásában dolgozó csapatokat és edzőket akik hétről hétre rengeteg munkát végeznek azért ,hogy minél több gyerek megismerkedjen a kézilabda alapjaival. A legkisebbek Sebestyén Máté keze alatt fejlődnek és ügyesednek a serdülők pedig Lehőcz Zoltán vezetésével érnek el szép sikereket.Most Ők mutatják be munkájukat és csapatukat. Üdvözlettel: Nagy Péter Utánpótlás vezető

Tatabánya Grundfos KC Serdülő csapat

A 2016/2017-es kézilabda versenyszezonban a 2000 után születettek jelentik a serdülő korosztályt (U17) Magyarországon. A Grundfos Tatabánya KC utánpótlásában az elmúlt években tapasztalható fejlődésnek és az ezzel járó bázis növekedésnek köszönhetően 2013 óta ez a korcsoport is önálló csapatként funkcionál saját edzésidővel, illetve edzői stábbal. A csapat gerincét a Kodály iskolából érkezők adják, azonban a honi utánpótlásban betöltött jelentős szerepnek hála egyre több helyről jelentkeznek gyerekek, akik nálunk szeretnék folytatni pályafutásukat az általános iskola után. Az idei évben már elmondhatjuk, hogy 21 fős serdülő gárdát tudunk foglalkoztatni.
A fiatalok képzésében a klub filozófiájának megfelelően az egyéni képességek fejlesztését helyezzük előtérbe, míg az eredményes szereplés csak másodlagos követelmény. A legfontosabb hosszú távú célkitűzés, hogy minél több olyan játékos kerüljön ki a rendszerből, aki később az ifjúsági bajnokságban, majd pedig a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét a képességeinek megfelelő lehető legmagasabb szinten. Az életkor sajátosságának megfelelően a technikai képzés mellett hangsúlyos szerepet kap a kondicionális és a koordinációs képességek magas szintre emelése, a fokozódó terhelés elviselésének és a sérülések megelőzésének érdekében, ezért a srácokkal heti rendszerességgel erőnléti edző is foglalkozik. A taktikai felkészítésben az eredményorientált sémák begyakorlása helyett igyekszünk előtérbe helyezni, hogy a játékosok minél több rendszerben képesek legyenek érvényesülni akár támadásban, akár védekezésben. A serdülők versenyidőszakban heti öt edzéssel és két mérkőzéssel készülnek, míg a felkészülési periódusokban napi két edzést végeznek el.
A versenyeztetés terén is az egyéni érdekek élveznek prioritást, ezért mindenkit a számára szakmailag legmegfelelőbb bajnokságokban szerepeltetjük. Az ifjúsági csapattal való kiváló együttműködésnek köszönhetően sokan már az NB1-es ifjúsági bajnokságban is rendszeres játéklehetőséghez jutnak, míg a fiatalok számára elsősorban az NBII-es juniorbajnokság nyújt folyamatos alkalmat a fejlődésre. A nemrégiben életre hívott Kiemelt Serdülő Bajnokságban a korosztály legjobb hazai csapataival mérhetik össze tudásukat a gyerekek, ami garantálja, hogy hétről hétre hasznos és szoros mérkőzéseken szerezhessenek rutint. A honi versenysorozatokon kívül kiemelt cél, hogy minél több nemzetközi kupára (Pl: Presov, Nove Veseli, Belgrád) jussunk el, hiszen a különböző játékstílust képviselő külföldi csapatok új impulzusokat jelentenek fiataljaink számára, emellett ezek a túrák a csapatkohézió megerősítését is szolgálják. Az évente megrendezésre kerülő saját szervezésű Kanyó-kupa is rendre magas színvonalú nemzetközi utánpótlásgárdákat (Pl: Ystad, Nove Veseli, Silkeborg, Lipcse) csábít városunkba. Szerencsére az eredményesség háttérbe szorításának ellenére csapatunk itthon és külföldön is az élmezőny állandó tagja, annak ellenére is, hogy rendszerint idősebbekkel küzdenek.
Az évről évre bővülő lehetőségeknek köszönhetően szeretnénk nem csak fenntartani, de tovább erősíteni azt a folyamatot, hogy az utánpótlásból kikerülő játékosok bemutatkozhassanak a felnőtt csapatban is (Pl: Juhász Ádám, Nagy Szabolcs, Rosta Miklós, Deményi Xavér,), míg a többiek NBI-ben, NBI/B-ben, illetve külföldön építhessenek karriert.

 

A Grundfos Tatabánya KC 2016/2017-es serdülő csapata:
Kapusok: Mucsi László, Bogyó Benedek, Buzási Ádám, Papp Dominik, Szélsők: Kuzma Péter, Farkas Bence, Székely Mátyás, Bagi Balázs, Kádár Kevin, Mándy Tibor, Balogh Marcell, Átlövők: Gálfi Szilárd, Papp Domonkos, Zovits Zalán, Papp Botond, Irányitók: Horváth Milán, Barna László, Lukács Soma, Barzsó László, Beállósok: Hornyák Vendel, Rosta Bálint, Edzők: Lehőcz Zoltán, Darabos Balázs

 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30