hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
UTÁNPÓTLÁS HÍREK - PÁRIZSBAN JÁRTUNK
2016. október 28.
A Grundfos KC U14-es korosztályú csapata 2016. október 22-23-án Franciaországban, Párizsban szerepelt egy nemzetközi tornán. A tornára 14 játékost neveztünk, akik a Kodály Zoltán Általános Iskola 7. és 8. osztályosaiból álltak össze. A csapat tagjai: Goór Tibor, Horváth Benedek (kapusok), Marx Dominik, Bodnár Ádám, Oláh Bence, Krancz Kolen, Kucsera Máté, Hidi Olivér, Batta Gábor, Weiler Krisztián, Tóth Barnabás, Hocsák Balázs, Kiss Krisztofer, Pulik István (mezőnyjátékosok)

Október 20-án két mikrobusszal vágott neki csapatunk a nagy kalandnak. Ez a nap az utazással és a szállás elfoglalásával telt el. A pénteki napon megnéztük Párizs egy-két nevezetességét, ellátogattunk Párizs szimbólumához, az Eiffel toronyhoz, melynek legfelső szintjéről csodáltuk meg a leírhatatlan panorámát. Valamint megtekintettük a Diadalívet, a Notre Dame-székesegyházat, a Louvre épületét és a Concorde teret. Fáradtan, de óriási élményekkel tértünk vissza a szálláshelyünkre.

Szombat reggel volt a technikai értekezlet. Ekkor tudtuk meg, hogy az U14-es korosztályban 14 csapat nevezett, a szervezők két 4 csapatból álló csoportot és két 3 csapatból álló csoportot hoztak létre. Mi az egyik 3-as csoportba kerültünk a Paris Saint-Germain és Villemomble csapataival együtt. A mérkőzések 2x15 perc időtartamúak voltak.

Az első mérkőzésünket a Paris Saint-Germain ellen vívtuk. A francia fiúk magassági- és súlyfölényben voltak velünk szemben, amitől megijedtünk. Már rögtön a mérkőzés elején sok technikai hibát véttetünk, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Ennek ellenére csak egy-két góllal vezettek, de a félidő vége felé sikerült 4 góllal a párizsiaknak ellépni tőlünk, annak ellenére, hogy Goór Tibor kapusunk brillírozott a kapuban. A második félidőt jobban kezdtük és szép lassan sikerült felzárkózni. 13:14-nél már csak 1 gólos volt a hátrányunk. Sajnos nekünk nem sikerült gólt lőnünk, azonban az ellenfél eredményes volt kontrából. Az újabb ellentámadásnál balszélről ziccert lőttünk, de a kapufát sikerült eltalálni. A kipattanó labdát a jobbszélső játékosunk szerezte meg, és kihasználva helyzeti előnyét ő is ziccert dobhatott szélről, azonban neki a másik kapufát sikerült eltalálnia. Az ellentámadást sikeresen kivédekeztük, de sajnos mi sem tudtunk gólt dobni. A végén az ellenfél még egyet bedobott a kapunkba és kialakította a 13:16-os végeredményt. Nagyot küzdöttek a fiúk, de a jó játékkal adósak maradtak.

A következő mérkőzést a Villemomble csapata ellen játszottuk. A mérkőzés elején már sikerült 1-2 góllal meglépni az ellenféltől. Egyre jobban és magabiztosan játszottak a fiúk, aminek eredményeként több góllal sikerült a félidő végére ellépni a Villemomble csapatától. A második félidőben tovább javult a játékunk és egyre inkább sikerült az ellenféltől elhúzni. Mindenki pályára került és végül 20:10-re győztük le a francia csapatot. Így a csoport második helyén végeztünk.

Ezután derült ki, hogy teljesen új lebonyolítást választottak a szervezők. A négy csoportelső játszik az 1-4. helyért, a csoport másodikak az 5-8. helyért, a csoport harmadikak pedig a 9-12. helyért, míg a csoport negyedikek a 13-14. helyért játszanak tovább.

Vasárnap az 5-8. helyért folytattuk a tornát, a Sully Sur Loire csapata ellen léptünk pályára. A mérkőzés elején elaludtunk és 3 góllal meglépett az ellenfél. Ezután magunkhoz tértünk és szép lassan sikerült utolérnünk az ellenfelet, de elhúzni nem sikerült tőlük. Hol mi, hol ők vezettek. Nagy küzdelem alakult ki a pályán. A vége előtt 11:10-re vezettünk és háromszor is támadni tudtunk a kétgólos előnyért, de sajnos gólt nem sikerült dobnunk. Természetesen, ahogy ilyenkor lenni szokott az ellenfél kiegyenlített. 11:11-el ért végett a mérkőzés. A szabályok szerint „aranygól” döntötte el a továbbjutás sorsát. Ez azt jelenti, hogy aki a következő gólt dobja, az nyeri meg a mérkőzést. A szerencse nekünk kedvezett, mert mi támadhattunk először. Kiválóan megcsináltuk a figurát, de a befejezésnél az ellenfél kapusa hárított. Az ellentámadásnál az ellenfél bejátszotta a beállósnak a labdát, aki értékesítette a helyzetet és Sully Sur Loire csapata 11:12-re nyerte meg a mérkőzést. Így mi csak a 7-8. helyért folytathattuk tovább a küzdelmet.

A 7-8. helyért a Courbevoie csapata ellen játszottunk. Határozottan kezdtük a mérkőzést és már az elején sikerült egy-két góllal ellépnünk. A jó védekezésünknek köszönhetően sikeresen hatástalanítottuk az ellenfél támadásait és az első félidő végén már több góllal vezettünk. A második félidőben támadásnál lehoztuk a kapusunkat és 7 emberrel támadtunk. Ezzel az ellenfél nem tudott mit kezdeni és fölényesen 20:8-ra megnyertük a mérkőzést. A Grundfos KC csapata a 7. helyen végzett a tornán.


 

A látványos eredményhirdetés után elutaztunk Saarbrückenbe, ahol megpihentünk. Másnap reggel indultunk hazafelé, ahova a késő délután órákban érkeztünk meg. Fáradtak voltunk, de megismertük egy másik ország kultúráját, megcsodáltuk Párizs látványosságait és egy nemzetközi tornán szereztünk hasznos tapasztalatokat.





TABELLA
1. Telekom Veszprém44
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC28
4. FTC-Green Collect27
5. Csurgói KK22
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 22
7. Dabas KC 21
8. CYEB-Budakalász21
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. PLER-Budapest 12
13. QHB Eger12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30