hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Nagy Peti másik csapata is második
2016. április 15.
A Tatabánya utánpótlás csapatainak mestere, Nagy Péter irányítja az NB II-es felnőtt pontvadászatban szereplő Grundfos Tatabánya KC-Budaörs úgynevezett U23-as gárdáját is.

A szakvezetővel erről a bajnokságról, erről a csapatról is váltottunk néhány szót. Az ifikhez hasonlóan ennél az együttesnél is – nyugodtan írhatjuk – az elsődleges cél, hogy a tatabányai fiatalok rutinos, felnőtt, játékosok ellen edződjenek és fejlődjenek, szerezzenek rutint.

– Az Észak-nyugati csoportban játszunk, ami nagyon erős, de a fiatalok itt is nagyon jól szerepelnek, és ificsapatunkhoz hasonlóan, jelenleg ők is a második helyen tanyáznak – emelte ki Péter. – Egy edzőnek mindig örömteli, ha a korosztályos válogatottakban is rendszeresen több játékosa szerepel. Ez ugyanis azt jelenti, jó úton járunk. Az ifjúsági nemzeti csapatba hét kézilabdást is adtunk. Antal Máté, Deményi Xavér, Rosta Miklós, Rozner Kevin, Csapó Levente, Jaczkó Szabolcs és Boros Balázs is korcsoportja legjobbjai közé tartozik.

A kézilabdázás harmadik vonalában a következő tehetséges ifjakból álló csapat képviseli a kék-fehér színeket: Németh Francis, Deményi Xavér, Eichkern Levente, Vízler Balázs, Csapó Levente, Gábor Marcell, Kiss Soma, Kuzma Ábel, Juhász Ádám, Bagi Gergely, Antal Máté, Jaczkó Szabolcs, Boros Balázs, Horváth Milán, Rozner Kevin, Vaskó Péter, Jaczkó Márk, Rosta Miklós, valamint Orbán Szabolcs.

– Az elmúlt hat-hét évben minden tekintetben sokat léptünk előre – hangsúlyozta az U23-as „különítmény” trénere. – Csapataink rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek. Miközben igyekszünk kiterjeszteni a bázisunkat a város több iskolájára, illetve a megyében több településre is. Ezzel az a szándékunk, minél több gyerekkel megszeretessük ezt a férfias sportágat, illetve nem titkolt cél az sem, hogy egyre nagyobb utánpótlás-hátérrel rendelkezzen majd egyesületünk.

Az NB II-es alakulatból a junior válogatottba is szerepel két játékos. Juhász Ádám és Gábor Marcell persze már az élvonalbeli meccseken is kaptak bizonyítási lehetőséget. Arról nem is szólva, hogy Ádám a felnőtt B válogatottba is meghívást kapott.

– Büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt két évben egymás után az ifjúsági és a serdülő Év játékosa címet is tatabányai kézilabdázók kapták. – jegyezte meg Nagy Péter. – Gábor Marcellről és Juhász Ádámról van szó. Ennek dacára sem a csapataink, sem a játékosaink elé soha nem tűzünk ki igazán konkrét célokat. Ebben a korban, amiben a fent nevezett sportolók vannak, a legfőbb feladat, hogy egyéniségeket neveljünk, akik egyben remek csapatemberek is. Mert egy jól felkészített versenyzőkből álló gárda hosszú távon is sikeres lesz. Remélem, sok kiváló játékost tudunk adni mind a Tatabányának, mind a magyar kézilabdasportnak.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30