hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Harsányi Franciaországba készül
2016. április 7.
Geri nyilatkozott a sérüléséről és a válogatottról

A tatabányai drukkerek emlékezetében még élénken él, hogy március utolsó napján, a Szeged elleni bajnoki utolsó perceiben Harsányi Geri, a Grundfos Tatabánya KC 165-szörös válogatott játékosa megsérült. A csapat szurkolói meg is ijedtek, hiszen a jobbszélsőt úgy kellett letámogatni a pályáról egy, Vladimír Vranjessel történt ütközést követően. A mentő kórházba vitte Gerit, de a kivizsgálás után eldőlt, sem bordatörése, sem belső sérülése nincs a tatabányaiak kiválóságának. Így haza engedték. Ennek ellenére kérdéses volt, hogy Harsányi a válogatottal tarthat-e a hétvégi, franciaországi felkészülési mérkőzésre. Mint kiderült, erre a felvetésre „igen” a válasz.



A tatabányai kézilabdást a válogatott edzőtáborában értük utol, ahol klubtársával, Bodó Richárddal együtt vesz részt a közös felkészülésen.

– A bordám már nem fáj annyira – mondta Geri, így együtt tudok gyakorolni a többiekkel. – Igaz, fájdalomcsillapítókat még mindig szedek.

– Hogyan emlékszik vissza első válogatottságára?

– Több mint 13 évvel ezelőtt Szlovénia ellen mutatkoztam be a nemzeti csapatban. Érdekesség, hogy ezen a meccsen lépett pályára, először a magyar válogatott színeiben, Carlos Pérez is, a veszprémiek kubai klasszisa.

– Az Európa-bajnokság előtt is megsérültél, az elmúlt pár hónapban meglehetősen pechesnek bizonyultál...

– Van benne valami. Ám az is előfordulhat, hogy az akkori Eb-csapatba – a jelentős fiatalítás miatt – amúgy sem kaptam volna meghívót. Most viszont örömmel tértem vissza, és nagyon készülök mind a franciák elleni meccsre, mind a júliusi világbajnoki selejtezőre.

– Milyen emlékeid vannak a franciákról, hogyan látod válogatottunk esélyeit?

– Sokszor játszottam a francia válogatott ellen. Olimpián, vb-n és kontinens viadalon. Úgy emlékszem, 2012-ben Szerbiában nyertünk ellenük utoljára. De ez nem csoda, hiszen az ő csapatuk – az elmúlt tíz évben – szinte mindent vitt. Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok együttesről beszélünk. Az eredményeik önmagukért beszélnek, ezzel azt hiszem, az esélyeket is vázoltam.

– Elárulható már valami a taktikáról?

– A mi szemünk előtt a vb-selejtező lebeg. A touloni találkozón a szerbek elleni lehetséges taktikai elemeket igyekszünk majd gyakorolni. Aki ennél többet szeretne megtudni, az nézze meg szombaton a meccsünket a tévében, ami délután fél ötkor kezdődik.
 




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30