hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Küzdelmes győzelem
2015. október 10.
10 – 10 – es félidő után 23 – 21 – re nyertünk szombaton délután a Balatonfüred ellen. Nem volt egyszerű a mérkőzés. Minden egyes labdáért, gólért, támadásért keményen küzdöttek a csapatok. A vendégek fiatal csapatának oszlopa Fazekas Nándor, kapus volt. A mieink kapujában Borbély Ádám kezdett, aki semmivel sem maradt le Fazekastól.

Mindketten sokszor őrületbe kergették a mezőnyjátékosokat. A jó kapusteljesítmény és a jobb védekezés látszott az eredményen is, hiszen messze voltunk a gólzáporos találkozótól.

Ennek ellenére egy percig sem unatkozhattak a szurkolók, hiszen fordulatokban nem volt hiány. A DSCF8092mmérkőzés elő gólját Marko Krsmancic szerezte, melyre Bóka Bendegúz  válaszolt. Ezután Zdolik Bence és Harsányi Gergely is betalált, majd lőtt egy felsőlécet. A következő percben Borbély Ádám és Fazekas is védett, majd egy tatabányai labdaszerzés után Marko ismét gólt szerzett. A 10. perc újabb Borbély bravúrral indult és Szöllősi Szabolcs góllal zárult. Ekkor 4 – 2 volt az eredmény. A folytatásban nagyjából három percet kellett várni az újabb gólra, akkor ismét Marko Krsmancic volt eredményes. Újabb három perc múlva pedig Szöllősi Balázs talált be, 5 – 3. A 17. percben Harsányi a felsőlécre lőtte a hetest, és támadhatott a Füred. A 18. percben egy eladott labda után Bóka tudott egyenlíteni, 5 – 5 – nél. A 20. percre Bodó és Pásztor Ákos gyors góljaival ismét kettő volt közte, sőt a huszonharmadikban 9 – 6 – nál, már három. A félidő vége előtt három perccel emberhátrányban szerencsés gólt szereztek a vendégek. DSCF8097mSőt, ismét egyenlítettek. A játékrész utolsó hazai gólját Ivo Diaz szerezte, míg a vendégeknél az utolsó másodpercekben Szöllősi talált be, így lett 10 – 10, harminc perc játék után.

A második félidő Bodó bombával, és Szöllősi góllal kezdődött, kettő perc alatt ismét kettő lett közte. Sajnos nem sokáig, mert Bánhidi is betalált. A folytatásban sem változott semmi. Pontatlan támadójáték, jó védekezés, kimagasló kapusteljesítmény mindkét oldalon és szoros, döntetlen közeli eredmény. A 11. percben Ligetvári góljával átvette a vezetést a Füred. Még ugyanabban a percben Milos egyenlített, majd a vendégek Szöllősije újra előnyhöz juttatta a Csoknyai csapatot. Ekkor, saját magunk helyzetét nehezítettük, hiszen eladtuk a labdát. Szerencsére azonban ők is hibáztak, így nem tudtak kétgólos előnyhöz jutni. A 17. percben Borbély Ádámot Rade Mijatovc váltotta a kapuban és Ivo Diaz egyenlített 17 – 17 – re. Két perccel később Pásztor Ákos lőtt szemfüles gólt. Emberhátrányban Fazekas lement a pályáról, labdát szereztünk és a szélsőnk az üres kapuba lőhette a labdát. A 24. DSCF8106mpercben, 20 – 19 – nél  Matic edző időt kért. Amikor folytatódott a játék, jött a „Bánhidi terror”. A fiatal játékos örülhetett a Kékes – Kékes játékvezető páros jószívűségének, hiszen a kapura törő, levegőben lévő Bodót ütötte le. Ezért a mozdulatért tízből kilencen biztosan pirosat adtak volna a Földi Imre Sportcsarnokban, de „csak” két perces kiállítást kapott. 21 – 19 – nél Csoknyai István is időt kért. Marko újabb góljával 22 – 19 volt az állás, majd egy elkapkodott füredi lövés után Milos Vujovic is betalált, akkor már 23 -19 volt az eredmény. Állva tapsoltak a tatabányai szurkolók és zúgott a „Szép volt fiúk!”. Az utolsó két percben Katzirz, Szöllősi Balázs és Marko Krsmancic is a kiállítás sorsára jutott. A találkozó utolsó gólját Kemény László szerezte az utolsó másodpercekben.

Végeredmény: Grundfos Tatabánya KC – Balatonfüredi KC 23 – 21 (10 – 10)

TATABÁNYA: Borbély – Vujovic 3 (1), Krsmancic 5, Pásztor 3, Dénes, Szöllősi Sz. 3, Harsányi 1 Csere: Mijatovic (kapus), Bodó 5, Diaz 3, Mazák, Lele. Edző: Vladan Matic BALATONFÜRED: Fazekas – Bóka 3, Zdolik 1, Szöllősi B. 5, Petrovszki, Bánhidi 1, Gyene 5 (3)  Csere: Gerdán, Győri, Ligetvári 1, Kemény 3, Kasparek 2, Németh, Gábori. Edző: Csoknyai István Kiállítások: 2x2 ill. 6x2 perc Hétméteresek: 2/1 ill. 3/3

DSCF8108m- A védekezésünkkel továbbra sincs semmi gond. A támadással vannak problémáink, ott vannak a hibák. Első félidőben, emberelőnyben 9 – 7 ide, két támadás után nem 11 – 7, hanem 9 – 9. Ilyen nehéz meccseken, ezek nagyon fontos pillanatok. Szerencsére második félidőben jobban koncentráltunk, óvatosabbak voltunk és jobban megbecsültük a labdát. Jött is az eredmény. Úgy gondolom: szenvedtünk, talán könnyebben is tudtunk volna nyerni. Lelkileg ma nagyon fontos volt ez a győzelem. Erre lehet építeni. – értékelt a mérkőzés után Vladan Matic.

- Látszott a fiúkon, hogy minden gólnak, minden jó mozdulatnak nagyon örültek. - Nagy nyomás van a fiúkon. Sokan azt mondják, hogy nekünk simán harmadiknak kell lennünk. Nem lesz ez olyan egyszerű, ezt ez a meccs is mutatja. Bízom benne, hogy hétről hétre magabiztosabbak leszünk. Most még sokszor szenvedünk a gólokért. Megyünk, dolgozunk tovább.

- Nem vagyunk boldogok, de hajtós jó meccs volt. Fordulatos meccs volt. A második félidDSCF8146mőben volt egy periódus, amikor úgy tűnt pontot, pontokat tudunk szerezni. A jobb véghajrának, a nagyobb rutinnak köszönhetően a Tatabánya, megérdemeltem, itthon tartotta a két pontot. – mondta a Balatonfüred edzője, Csoknyai István.

Legközelebb október 28 – án játszik hazai pályán csapatunk. Akkor a Szeged lesz az ellenfél. Már most felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az a mérkőzés 16 órakor kezdődik majd!




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30