hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Második helyen zártak a tatabányai fiatalok
2013. augusztus 29.
A Grundfos – Tatabánya Kupával egyidőben Tarjánban nemzetközi utánpótlás tornát rendeztek. Az U14 – es fiú torna az egykori, kiváló tatabányai sportember emléke előtt tisztelegve a „Kanyó Antal Emléktorna” nevet kapta. (Az eredeti tervek szerint a Földi Imre Sportcsarnok adott volna helyet a tornának.

A mazsorett Európa – bajnokság miatt üresen kellett hagyni az intézményt, hiszen eső esetén a csarnokban táncoltak volna a lányok.)

A tornán hat meghívott csapat vett részt: Nové Zámky HK (szlovákia), Silkeborg – Voel Kfum (Dánia), Bjerringbro FH (Dánia), Dabas SC, Szigetszentmiklósi KSK valamint a házigazda, Grundfos Tatabánya KC.

A csapatok két napon át körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a helyezésekért. A tatabányai fiúk nagyon jó meccseket játszottak, teljesítményük azonban még hullámzó volt. Az öt mérkőzésből négyet megnyertek kisebb - nagyobb arányú gólkülönbséggel. Horváth Árpád minden játékosának játéklehetőséget adott.

Amint az várható volt, a Bjerringbro csapatával keményen meg kellett küzdeniük a tatabányai fiúknak Jól és bátran kezdtek a fiúk. Az első félidő 15. percéig vezettek is 2 - 3 góllal, aztán lassan elfogyott az előny. A szünetre már egy gólos dán vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben az "öltözőben maradt" csapatunk. Hat percig nem tudtak gólt lőni a fiúk, ellenfelük pedig tovább növelte előnyét. A srácok nagyot küzdöttek, a védekezésben összekapták magukat és az utolsó fél percben Balogh Marcell révén sikerült egyenlíteni. A dánok időn túli szabaddobáshoz jutottak, de újabb gól nem született, így 17 – 17 – es döntetlennel ért véget a találkozó.

Horváth Árpád a kétnapos torna után elmondta: kemény alapozási időszak után ez volt az első idei torna, ahol részt vett csapatával. Nagyon jó mérkőzéseket játszottak tanítványai, jó fizikai terhelés volt számukra. A srácok az elvárásokat maximálisan teljesítették, tulajdonképpen vereség nélkül zárták a tornát csak a gólarány miatt szorultak a dánok mögé a második helyre.

Eredmények: Tatabánya – Silkeborg (dán) 22 - 12, Tatabánya – Bjerringbro (dán) 17 - 17, Tatabánya – Nové Zámky (szlovák) 28 - 14, Tatabánya – Dabas 26 - 21, Tatabánya – Szigetszentmiklós 23 – 16

A tornát a Bjerringbro nyerte, megelőzve a tatabányai és a dabasi fiatalokat. Negyedik lett a Silkeborg, ötödik a Szigetszentmiklós, míg a hatodik a Nové Zámky együttese.

A torna gólkirálya Jaczkó Szabolcs (Tatabánya) lett 33 góllal, míg a legjobb hazai játékosnak járó elismerést Balogh Marcell kapta.

A második helyen végzett csapat tagjai: Antal Zoltán, Balogh Marcell, Kiss Soma, Gulyás Gergő, Cutura Dárió, Jaczkó Szabolcs, Tóbiás Olivér, Pongrácz Patrik, Kővári Tamás, Bodnár Krisztián, Vertényi Kristóf, Remete Csanád, Szőllősi Bence

Vécsey Gábor, a Grundfos Tatabánya KC utánpótlás - szakágvezetője az eredményhirdetéskor elmondta: - A torna előtti napon a két dán csapattal és a mieinkkel együtt tekintettük meg az U19-es világbajnoki döntőt, amit éppen a dán válogatott nyert meg. Azt gondolom, sokat tanulhatunk. Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű kezdeményezéssel köthetjük össze Kanyó Antal nevét. Magyarországon elsőként, Tatabánya láthatott vendégül dán utánpótláscsapatokat, akik már átadták meghívásukat egy decemberi tornájukra.

A szakvezető hozzátette: a Kanyó Emléktornát hagyományteremtő szándékkal szervezte. Vécsey Gábor külön köszönetét fejezte ki a torna sikeres lebonyolításáért és a támogatásért a Grundfos Tatabánya KC vezetőinek, valamint a csapatot segítő szülőknek.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30