hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Két góllal jobb volt a tunéziai válogatott
2013. április 5.
A tunéziai férfi kézilabda - válogatott az afrikai kontinens legerősebb és legeredményesebb csapata. Kilencszer nyerték meg az afrikai nemzetek-bajnokságát. Az olimpiai játékokon eddig három alkalommal vettek részt és legjobb helyezésük egy 8. hely a 2012. évi nyári olimpiai játékokról.

Ez a válogatott pénteken délután a Földi Imre Sportcsarnokban játszott edzőmérkőzést a Grundfos Tatabánya KC együttesével. Vagyis annak egy részével. Két kapussal, két junior játékossal összesen 11 fős kerettel „meccselt” Debre Viktor. A tatabányai keretből hárman, Harsányi Gergely, Törő Szabolcs és Lele Ákos a válogatottal dolgoznak. Az elmúlt hónapokban a felnőtt csapatban is pályára lépő fiatalok pedig Budaörsön szerepeltek, korosztályuk bajnoki rájátszásában.

Aki itt volt és bevetető volt pályára lépett Tunézia ellen. Néhány perc játék után 5 – 4 – re vezettek a tatabányai fiúk. A 14. percben egyenlítettek a vendégek. Innentől a félidő végéig fej – fej mellett haladtak a csapatok. Kiss Olivér és Szente Gábor jól „muzsikáltak”. A támadások akadoztak, becsúsztak kisebb – nagyobb hibák és voltak pontatlan lövések is, de a döntetlen körüli eredményt tartani tudták Dénes Jánosék.

A második játékrész első öt perce után elléptek a vendégek. Minden hibánkat kihasználták. Szente Gábor a második félidő 19. és 21. percében is büntetőt hárított. A vége 23 – 25 – ös tunéziai győzelem.

_DSC2372m- Úgy gondolom, hogy nagyon jó lehetőség volt nekünk ez a mai. - mondta a mérkőzés után Debre Viktor. - Egy nagyon jó csapat ellen játszhattunk. Az, hogy, hogy álltunk fel, csak egy dolog. Szerintem jó eredményt értünk el. Persze nem az volt a legfontosabb, hanem a mutatott játék. A füredinél szerintem sokkal jobbak voltunk. A védekezésünk alakul, a támadásunkból pedig kihoztuk, amit lehetett. Ez a hét egy nappal rövidebb, de játszottunk két edzőmeccset. A jövő héten kezdjük az igazi felkészülést. A fiúk szerintem jó erőben vannak.

- Már képben van a FTC/PLER elleni találkozó? - Kezdem elemezgetni, de még nem nagyon, hiszen még messze van. Nagy csatára számítok a Fradi ellen. A hazai pálya mindenképpen mellettünk van. Meglátjuk… Nekünk az a célunk, hogy bekerüljünk a négybe, ahhoz pedig kétszer meg kell vernünk a Fradit.

- Mi a véleményed a válogatott csütörtöki mérkőzéséről? A tatabányai fiúkról? - Érdekes mérkőzés volt, mert szerintem nagyon kiemelkedő teljesítmény nem volt. Talán Császár Gábor és Nagy Kornél. A többiek jó iparos módjára dolgoztak. Egy a lényeg, hogy a csapat nyert és mindenki hozzátette a magáét. Ilyen kiélezett helyzetben nehéz játszani. Törő Szabolcs hosszú idő után került vissza a válogatottba. Szerintem kicsit túlizgulta, de biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen jobban fog játszani. Gerit ismerjük, tudjuk. Ákost nem láthattuk, de az is nagy dolog, hogy bekerült a tizenhatba. Szerintem ez nagy lökést ad majd neki.

A Grundfos Tatabánya KC legközelebb szerdán játszik edzőmérkőzést a Vác ellen. A helyszín az Olimpiai Edzőtábor, Tatán.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30