hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Fantasztikus hangulatú döntetlen a Pick ellen
2012. november 15.
Félidőben 12 – 14 volt az állás a szerdai Grundfos Tatabánya KC – Pick – Szeged bajnoki mérkőzésen. A találkozó 41. percében 16 – 23 vezettek Buday Dánielék. Az utolsó pillanatokban 30 – 30 – nál, öt tatabányai fiú volt a pályán, a mérkőzés legutolsó szabaddobásánál.

Majd ismétlést ítéltek a játékvezetők, időn túl és még egy hazai játékost leküldtek a pályáról. Így ért véget a fantasztikus hangulatú, teltházas bajnoki a Földi Imre Sportcsarnokban.

GRUNDFOS TATABÁNYA KC – PICK – SZEGED 30 – 30 (12 – 14)

GRUNDFOS TATABÁNYA KC: Szente, Kiss – Urban 7, Salamon, Iváncsik, Kiss 2, Bodó 2, Harsányi 3, Putics, Törő 6, Lele 3, Pordán 4, Dobó, Dénes 2, Kos 1, Rossoni Edző: Debre Viktor

PICK – SZEGED: Mikler, Tatai, Tóth – Buday, Kekezovic, Vadkerti 2, Nagy N. 1, Larholm 2, Pribanic 1, Zubai 3, Balog 2, Blazevic 1, dr.Czina, Prodanovic 1, Sulc 7, Ancsin 10 Edző: Skaliczki László

Büntetők: 3/2 ill. 4/2 Kiállítások: 4x2 perc ill. 5x2 perc

Szente – Harsányi, Kos, Dénes, Bodó, Pordán, Törő összeállításban kezdett a Debre legénység, szemben a Mikler – Vadkerti, Larholm, Buday, Zubai, Blazevic, Prodanovic összeállítású Pick – Szegeddel.

Ivo Diaz csak a kispadról nézte társait. A csapatkapitánynak visszakerült a gipsz a kezére, mert sajnos nem úgy gyógyult, ahogy kellett volna. Salamon Ádám combja sérült meg, Lele Ákos bevérzett bokával, betegen vállalta a játékot, Igor Kos sem volt száz százalékos és még hosszan lehetne folytatni a sort. Ennek ellenére nem kezdődött rosszul a találkozó. Az első negyed órában fej – fej mellett haladtak a csapatok. Egy gól itt, egy gól ott, egy hiba itt, egy hiba ott. A 14. percben 4 – 5 – ös szegedi vezetésnél Szente Gábor hetest védett, ám ez is kevésnek tűnt, hiszen pár perc múlva már 5 – 8 – ra vezettek a vendégek. A 17. percben, 5 – 9 – nél Debre Viktor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez úgy tűnt sikerült is, hiszen a 27. percben Tomas Urbannak sikerült egyenlíteni. Ekkor 11 – 11 – et mutatott az eredményjelző. Harminc perc játék után ennek ellenére három gólos különbséget dolgozott össze a Pick. 12 – 15 – ös eredménnyel mentek öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt Kiss Olivérrel a kapuban kezdte a Tatabánya. A 9. percben Sulc góljával már öt gólos volt a különbség. Sőt, még erre is rá tudott tenni a Szeged. A második félidő felénél már hét góllal vezettek a vendégek. Ekkor a sportcsarnokban összegyűlt körülbelül ezer ember is elhalkult, a Szeged talán a zsebében érezte a két pontot. A csapatunk azonban egy pillanatra sem adta fel. Megküzdöttek a fiúk minden egyes labdáért, lehetőségért, gólért. Ennek meg is lett az eredménye. A második félidő 18. percében már 22 – 25 volt az állás. A fiúk és a szurkolók is új erőre kaptak, hatalmas hangulatban kezdődött az utolsó 10 perc. A 20. percben 23 – 27 után Buday Dániel kapott 2 perces büntetést, amit ki is használtak a hazai fiúk. A remekül játszó Tomas Urban és Törő Szabolcs is gólt szerzett, így lett 25 – 27. Ancsin kilencedik gólja után rossz csere miatt Buday Dánielt ismét kiküldték a játékvezetők 2 percre. A folytatásban Törő Szabolcs hatodik góljával lett 26 – 28 az állás, sőt Ancsin is két perces pihenőt kapott, mert szabálytalankodott a kapura törő Törővel. Ez azt jelentette, hogy 0,44 percig kettős emberelőnybe került a Tatabánya. A 25. perctől Dénes Janiék 9 – 10 méteren védekeztek, amivel kicsit meg is zavarták a vendégeket. Sulc mellélőtt büntetője után Debre Viktor időt kért. A rövid pihenő után pedig jöhetett a végjáték. Tomas Urban hetedik góljával, majd Lele Ákos találatával lett 28 – 28. Ekkor még kettő perc volt hátra. Skaliczki László, a Szeged mestere is időt kért. Ancsin tizedszer is betalált, így megint előnyhöz jutott a Szeged. Harsányi, Nagy Norbert és Lele Ákos találtak be egymás után, így 30 – 30 – al kezdődött az utolsó perc. 29,31 – nél Tomas Urbánt kiállította játékvezető páros. Az utolsó pillanatokban szabaddobáshoz jutottak a vendégek. Ellőtték, bele a sorfalba. Mindenki azt hitte vége, de nem volt. Lele Ákos is két perces büntetést kapott, mert beszaladt a pályára. Jöhetett a megismételt szabaddobás. Állva tapsolt, szurkolt, kiabált a sportcsarnok apraja – nagyja. A megismételt szabaddobás ismét a tatabányai, négy emberből álló sorfalban landolt, így maradt a 30 – 30. Pontot szerzett a Pick - Szeged ellen a Grundfos Tatabánya KC.

- Ha ez nem x akkor nincs igazság.... - Ez nézőpont kérdése. Ha megkérdeznénk néhány szegedit, ők biztos nem így gondolnák. – mondta a találkozó után Debre Viktor. – Felálltunk hét gólról. Akkor már kezdtem félni, hogy belefuthatunk egy nagyobb vereségbe. Szerencsére a nyitott védekezés meghozta gyümölcsét, szerintem megfogtuk vele a Szegedet. Akkor azt hiszem a játékosok elhitték, hogy a zsebükben a két pont. Az edzőjük azonban nem, mert öt gólos különbségnél időt kért. Ez azt jelentette, hogy elég kemény végjáték lehet. Az is lett. Nem tudom, hogy a végén szerencsénk volt, vagy ügyesek voltunk. A lényeg, hogy döntetlent játszottunk a Szeged ellen.

- A vége felé eszembe jutott, amit mondani szoktál, hogy olykor Te sem tudod, hogy mit várhatsz a fiúktól. - Lele Ákos egész héten nem edzett. Be van vérezve a bokája és beteg is. Ez már csak egy adalék. De én azt mondom, hogy ez a Tatabánya volt a legjobb, amivel mi ma ki tudtunk állni. Igor Kosnak a bokája, Salamon Ádámnak a combja és még sorolhatnám, de nem akarom. A csapatom a sérültekkel együtt döntetlent játszott és ez a lényeg.

- A szív és az akarat ma is eredményre vezetett. - A Szeged sok olyan képességű játékossal rendelkezik, amilyennel mi nem. Ezért is lehet meglepetés ez az eredmény.

- Jót fog tenni az a pár nap pihenő, ami most jön. - Hosszú menetelésen vagyunk túl. Mérkőzésből mérkőzésbe estünk. Jól fog jönni a néhány napos pihenő.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30