hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
A becsületünk megkérdőjelezhetetlen
2012. március 31.
Szombaton délután az MKSZ elnöke, Vetési Iván tájékoztatta Bódi Dezsőt, a Tatabánya Carbonex KC társadalmi elnökét, hogy lezárult az utolsó forduló két mérkőzésének vizsgálata.

A szövetség a Tatabánya Carbonex KC – Vario Autó Pécs KC illetve a Kecskemét - Balatonfüred mérkőzéseket vizsgálta. A vizsgálat szerint a 35 – 31 – es pécsi és a 27 – 23 – as kecskeméti sikerrel zárult összecsapásokon nem voltak felfedezhetőek visszaélésre utaló jelek.

„A testület megállapította, hogy a mérkőzések kapcsán visszaélésre utaló jelek nem voltak felfedezhetőek, nem volt tapasztalható olyan körülmény, amely akár a játékvezetők, akár a résztvevő sportszervezetek, akár pedig a résztvevő sportolók felelősségét megalapozhatta volna, amely alapján következtetni lehetett volna olyan tényekre, hogy valamely résztvevő rosszhiszeműen, csalárd módon, vagy nem a fair play szellemében tevékenykedett volna" – szól az MKSZ közleménye.

A mérkőzések azért váltak gyanússá, mert előbb a Pécs a győzelmének köszönhetően megelőzte a Kecskemétet, és átmenetileg kikerült az alsóházból. A tatabányai mérkőzést követően aztán a Kecskemét hazai pályán legyőzte a Füredet, és így visszaelőzte a pécsieket.

A sportszervezet azt is jelezte, hogy „a 2012/2013-as szezonra vonatkozó versenykiírásban rögzíteni kívánja, hogy a felnőtt élvonalbeli mérkőzések alapszakaszának utolsó fordulóiban a találkozók azonos időpontban kezdődjenek, alapvetően abból a célból, hogy valamennyi mérkőzésen valamennyi résztvevő sportszervezet azonos, vagy megközelítőleg azonos motivációval lépjen pályára.”

Bódi Dezső weboldalunknak elmondta: négy szempontból, négy szakbizottság vizsgálta a találkozókat, és mindent rendben találtak. A társadalmi elnök hozzátette: óriási csalódás, hogy a tatabányai csapat nem jutott a legjobb négy együttes közé. Csapatértekezletet is tartottak, ahol levonták a konzekvenciát.

A Carbonex előtt továbbra is három cél van: becsületesen befejezni a bajnokságot, az ötödik hely megszerzésével. A Magyar Kupában pedig a dobogóra szeretne állni a csapat.

Bódi Dezső felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Kupa dobogós helyezése – jelen állás szerint – akkor érhet nemzetközi szereplést, ha maximum a két Bajnokok Ligája várományos együttes előzi meg a Debre – legénységet.

A Tatabánya Carbonex KC vezetése és játékosai is bíznak abban, hogy a folytatásban is számíthatnak támogatóikra és szurkolóira, hiszen a sikerekhez mindenkire szükség van.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30