hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
"Igyekeztem helytállni"
2012. január 31.
Harsányi Gergely a hétvégét pihenéssel töltötte, ám hétfőn már újult erővel a Tatabánya Carbonex csapatával edzett. A válogatott szélsőnek nagyon jó élmény volt az Európa – bajnokság. Tudja, érzi a hibáit. Ezeken szeretne változtatni, hogy a válogatottban és a tatabányai csapatban még jobb lehessen.

- Nagyon örülök, hogy ismét kint lehettem egy világversenyen, a magyar válogatott színeiben. Hatalmas megtiszteltetésnek tartom. Én mindig nagyon nagy szívvel és lélekkel megyek a válogatotthoz. – mondta a hétfői edzés után Harsányi Gergely. - Nagyon jó, egységes csapatunk van, nagyon jó a hangulat. Azt gondolom, hogy ha megnézzük a mögöttünk lévő világversenyt, akkor az elmúlt évek egyik legkiegyensúlyozottabb világversenye, Európa – bajnoksága volt. Több olyan mérkőzésünk volt, ami döntetlenre végződött vagy csak egy – két gól döntött a győzelem sorsáról. A másik oldalról pedig meglepetés EB is volt szerintem, mert olyan csapatok végeztek elől, akik az utóbbi években nem nagyon tudtak oda kerülni. Gondolok itt a szerbekre és a macedónok ötödik helyére. Na, és persze a franciák teljesítménye is meglepetés volt, hiszen a 11. helyen zártak, olimpiai-, világ és Európa – bajnokként. Személy szerint én nagyon örülök, hogy ott lehettem. Sajnos, rögtön az elején Iváncsik Tamás megsérült, így nagy feladat hárult rám. Igyekeztem helytállni, ez hol sikerült, hol nem. Összességében hiányérzetem van a saját teljesítményemmel kapcsolatban. Ez arra sarkall, hogy még többet dolgozzak, még jobban koncentráljak. Persze mindent próbáltam beleadni. Volt, amikor ez sikerült, például a franciák elleni mérkőzésen. Az szép emlék marad nekem is, és mindenkinek a csapatból. Vannak hibák, amiket ki szeretnék javítani, hogy a bajnokságban vagy esetleg az olimpiai selejtezőn még jobban menjen a játék.

- Ahogy Te is említetted Iváncsik Tamás sérülésével egyedül maradtál. Milyen érzés volt? Amikor ziccerek maradtak ki mondjuk meccs elején, hogy tudtad ezt kezelni? - Mentálisan próbáltam sokat készülni. Amikor kimarad néhány ziccer, az elbizonytalaníthatja a játékost. De tudva azt, hogy ilyenkor csak magára számíthat az ember, csak előre szabad nézni és koncentrálni kell a következő helyzetre, mert lehet, hogy az sorsdöntő lehet. Próbáltam mindig fejben készülni. Ez felemásra sikerült, de mindent beleadtam, ami aznap benne volt. Azt gondolom, hogy tudok én ennél is jobban játszani. A folytatásban még többet és még keményebben fogok edzeni.

- Magyarország kézilabda lázban égett az Európa – bajnokság ideje alatt. A helyszínen is több ezer magyar szurkolt nektek. Gondolom itthonról is eljutottak hozzátok „morzsák” a szeretetből. - Nagyon örültünk neki, hogy ilyen légkörben tudtunk kézilabdázni Szerbiában. Több ezer magyar szurkolt nekünk, mintha itthon lettünk volna. Amikor bement az ember a csarnokba libabőrös lett. Azt gondolom, hogy a magyarok nagyon kitettek magukért. Azok is akik a helyszínen és azok is akik itthonról szurkoltak nekünk. Megkaptuk a híreket, hogy Magyarországon milyen kézilabda láz van. Tudtuk, hogy például a Nemzeti Sport címlapján a kézilabda szerepelt, és tudtuk, hogy a televízióban is rekord nézettségű volt egy – egy mérkőzésünk. Ezek mellett azok a telefonhívások, üzenetek, gratulációk, amiket kaptunk plusz erőt adtak. Az olimpiai selejtezőn is biztosan plusz erőt fog adni, hogy tudjuk, hogy mennyien szeretik a kézilabdát, a csapatot.

- Szóba került már a folytatás? Az olimpiai selejtező? - Svédországban lesz április elején az olimpiai selejtezőnk. A házigazdák, a macedón csapat és Brazília válogatottja ellen játszunk. Az első két csapat jut tovább. Azt gondolom, hogy a brazilokat illene megvernünk, még úgy is, hogy az elmúlt években sokat fejlődött a kézilabdájuk. Macedónia eddig nem nagyon számított az elit mezőnybe, de az ötödik helyük és kiegyensúlyozott játékuk figyelmeztető jel. Rájuk is nagyon oda kell figyelni. A svédek pedig otthon lesznek, és a házigazdák mindig erősek.

- Szerdán a Gyöngyös ellen Magyar Kupa mérkőzést játszik a Carbonex. Egy fáradt vagy egy feltöltődött, az EB – sikerekből táplálkozó Harsányi Gerit láthat majd a közönség? - A fáradtság szót én többet nem szeretném használni, ezt Viktornak is megígértem. Friss vagyok, pihentem. Teljes erőmmel azon leszek, hogy a Tatabánya Carbonex KC a tavaszi szezonban nagyon jó eredményt érjen el. Igyekszünk azokat a botlásokat kijavítani, amiket ősszel elkövettünk. Én nagyon – nagyon bízom benne, hogy ismét sikerül a legjobb négy között lenni. Ha oda bekerülnénk, ott bármi lehet, mert jó kis társaságunk van és a téli szünetben sikerült erősíteni is.

- Láthatunk majd a Földi Imre Sportcsarnokban is olyan játékot tőled, mint mondjuk a franciák ellen? - Minden erőmmel azon leszek.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30