hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Gál szombaton már játszik, Sutka még gyógyul
2009. október 22.
Csütörtökön délután alaposan körülnézhetett a Földi Imre Sportcsarnokban a Tatabánya Carbonex férfi kézilabda csapatának két új játékosa. A válogatott beállós, Gál Gyula örül annak, hogy hosszú mellőzés után ismét bajnoki mérkőzésen játszhat. Sutka Norbert is nagyon várja a teljes gyógyulást, hiszen szeretne már együtt dolgozni új csapata játékosaival.

A csapatvezetés, ahogy Debre Viktor mondta, nem csodát vár a két játékostól. Azt szeretnék, hogy előre vigyék a fiúk játékát.

- A képességeik alapján azt gondolom, hogy mindketten olyanok, akik előre viszik a csapatot. – mondta Marosi László, a klub ügyvezető igazgatója. - Sajnos Sutka Norbi egy vállsérülés után lábadozik, így csak tavasszal állhat a csapat rendelkezésére. Gál Gyula azonban már a hét végén játszani fog. Nem csodát várunk tőle, hanem, hogy a csapatunkat előre vigye, mind támadásban, mind védekezésben.

- Marosi Zümi már nagyon régen elmondta, hogy jó csapatot szeretne Tatabányán. Azt hiszem, most megtettük a  következő lépéseket… - kezdte Debre Viktor, vezetőedző.  - Két fontos igazolás ezek a mostaniak. Úgy érzem, hogy a csapat csak profitálhat.

- Át lehet szervezni alig két nap alatt a csapatot, hogy Gyula be tudjon illeszkedni? - Nincs idő szervezni. Ugyanazzal a csapattal vágunk neki a Kecskemét elleni meccsnek, amivel eddig játszottunk és Gál Gyula ebbe fog bekapcsolódni. Szerintem van olyan rutinos, hogy pillanatok alatt be fog illeszkedni. Gyula jó játékos, nem kell senkinek bemutatni. Úgy érzem, hogy nagy hasznára lehet ennek a fiatal csapatnak.

- Sutka Norbi játékára csak tavasszal számíthatsz…. - Norbi a Szeged játékosa volt. Úgy néz ki, hogy kisebb kitérők után most megállapodik Tatabányán. Ez szerintem előnyös neki is és nekünk is. Neki azért, mert három évet egy helyen tölthet el. Remélem, magáénak fogja érezni ezt a klubot és ki tudjuk belőle hozni azt az eredményes átlövő munkát, ami benne van. Lőtt Ő már 240 gólt egy bajnokságban. Remélem meg tudja ezt majd ismételni, mert az nagyon jó lenne nekünk.

- Már amikor a Tatabánya Veszprémben játszott, szó volt róla, hogy esetleg ide kerülhetnék. Már akkor beszéltünk már erről. De a klubomnak más tervei voltak, akkor még. – kezdte a beszélgetést Gál Gyula. - Egy idő után aztán ők is kezdték érezni, hogy nem lehet ezt tovább tartani, hogy ültetnek engem a lelátón. Így került szóba újból a Tatabánya Carbonex csapata. Nagyon szívesen jöttem, mert Marosi Lacival Dunaújvárosban együtt játszottam, ismerem őt. Egy nagyon jó csapat benyomását keltette már akkor is a Carbonex, amikor a Veszprém ellen láttam őket játszani. Valamint a közelség is szerepet játszott abban, hogy ide jöttem és nem külföldre.

- A csapat vezetése úgy tervezi, hogy szombaton már pályára lépsz… - A szerelésem már az autóban van, a sajtótájékoztató után már edzek a fiúkkal…

- Be lehet, így illeszkedni, szinte egyik napról a másikra? - Bízom benne, hogy igen. Jelen pillanatban a szezon végéig szól a szerződésem, hogy utána mi lesz, arról azt hiszem, hogy korai beszélni. Most azzal foglalkozom, hogy a szombati mérkőzésen jó teljesítménnyel tudjunk előrukkolni, és nyerjünk.

Sutka Norbert egyenlőre, Szegeden tölti mindennapjait és mindent megtesz azért, hogy mielőbb csatlakozhasson új társaihoz. - Már a sérülésem előtt is beszélgettem a tatabányaiakkal, már akkor érdeklődtek felőlem. Kedden sikerült megegyeznünk és aláírtam.

- Ismered a csapatot, tudtod milyen? - Persze, mindig figyelemmel kísértem a mérkőzéseit. A Szeged elleni hazai meccsen itt voltam. Nagyon várom a rajtot. Az én rajtomat…

- Mire számítasz? - Érdekes lesz ez a szezonom. A súlyos sérülések eddig elkerültek, ez az első. Kíváncsian várom milyen lesz a felkészülés, milyen gyorsan tudok visszarázódni a játékba. Egészségesen is, ha új csapatba megy az ember, mindig kihívás, mert meg kell ismerni a játékosokat. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz.

- Mikor leszel bevethető állapotban? - Nagyon remélem, hogy decemberben ismét itt lehetek Tatabányán, és elkezdhetem az edzéseket a fiúkkal. Bízom benne, hogy januárban már teljes értékű munkát tudok végezni. Jelenleg Szegeden járok gyógytornára minden nap délelőtt és délután is, úgyhogy a mindennapjaimat egyenlőre ott töltöm. Szerintem decemberben már jövök.

A Tatabánya Carbonex csapata szombaton 18 órától a Kecskemét együttesét fogadja.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30