hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
"Mi soha nem fogunk semmit csinálni a bírókkal"
2009. szeptember 19.
A Budapest Bank Liga negyedik fordulója után továbbra is nulla pontos a Tatabánya Carbonex csapata. Legutóbb a FTC csapatától szenvedtek egy gólos vereséget a tatabányai fiúk. Néhányan – magyar mentalitás szerint – már edzőváltást, vezetőváltást sürgetnének. Marosi László klub elnök szerint ilyenről szó sincs a Carbonexnél.

- Persze mindenki nézzen magába, és váltsunk edzőt. Ez hagyományos dolognak számít, hogyha kikap a csapat, hogy először is menjenek a vezetők, aztán másodsorban jönnek az edzők. Tudnunk kell, hogy ennek a bajnokságnak az eleje nagyon nehéz volt számunkra. Volt ugye a két kimagasló csapat, a Veszprém és a Szeged. Tudjuk, hogy ellenük nem volt reális esélyünk. Majd jött két idegenbeli mérkőzés, ahol senki nem mehet biztosra. Nehéz helyzetben vannak az edzőink, hiszen nyolc új játékosunk van, akikből két hónap alatt nem lehet olyan egységet összekovácsolni, hogy ilyen szituációkban olyan eredményt tudjanak elérni, amit szeretnénk. Benne van, de nem tudunk rá garanciát. Nyilván mi sem így szerettük volna. Ahhoz, hogy a csapat eredményes legyen, még egy kis idő kell.

- Mi lehet a baj? Gondolok itt bármire…. Rossz cipő, rossz labda, a pálya, a játékvezetők….

- Először mindig magunkban kell megkeresnünk a hibákat. Van is bőven. Az egyik nagyon nagy hiányosságunk az összeszokottság. Ez nagyon befolyásol például egy végjátékot, ahol egy gólon múlik, hogy melyik csapat nyer. A másik: most már többször hallottuk a bírókat. Többször nekem estek már játékosok. Volt, hogy mondták – nem véresen komolyan - , hogy „mert mi soha nem veszünk meg játékvezetőket”. Azt gondolom, hogy soha senki nem vesz meg bírót a magyar bajnokságban. Én ilyet nem gondolok. Viszont vannak dolgok, ami alól a bíróink zöme nem tudja magát függetleníteni. Lehet, hogy nem is tudatosan, de a hazai csapat befolyása alá kerülnek. Ez így volt most például a Fradi meccsen. Úgy mentünk oda, hogy tudtuk szoros meccsen nem fogunk tudni nyerni, mert a végjátékban nem engedik. Ez még egy kicsit így is történt. 50 – 55 percig nyílt volt a mérkőzés. Az utolsó percekben pedig volt két olyan fújás…. Nem akarom mondani, hogy elfújták….. Az biztos, hogy mi soha nem fogunk semmit csinálni a bírókkal. Úgy gondolom, hogy a sport tisztaságát meg kell őrizni. De most már elvárnám, hogy a bírók is egy kicsit értékeljék, az egyenlő esélyeket megadva, hogy mi tisztességesek vagyunk, nem küldjük el őket melegebb éghajlatra. Mert azt látnunk kell, hogy van, ahol négyen - öten ugrálnak, sokszor öten nekiugranak a bírónak a vezetőség közül. Mi nem bántjuk őket, de el kell gondolkodnunk nekünk is, hogy hogyha ez kell, akkor négy embernek ott kell ülnie a pálya szélén és mindent mondani a bírónak….

- Lépjünk túl a bírókon. Mi lesz a Debrecen meccsen, szerdán?

- A Debrecen ellen mindenféle képen nyernünk kell. Szerintem meg is lesz. Kell ennek a társaságnak egy pozitív élmény. Ez hazai pályán most már mindenképpen aktuális lehet. A bajnokság olyan hosszú, hogy biztos vagyok benne, a csapatunk sok örömet fog még szerezni nekünk.




TABELLA
1. CYEB-Budakalász 0
2. Csurgói KK0
3. Dabas KC 0
4. FTC-Green Collect0
5. Balatonfüredi KSE0
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 0
7. ETO University Handball Team0
8. QHB Eger0
9. Carbonex-Komló0
10. HSA NEKA0
11. OTP Bank - PICK Szeged0
12. PLER-Budapest 0
13. MOL Tatabánya KC0
14. Telekom Veszprém0

« 2024. szeptember »
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30